De play-offs zijn gehaald en trainer Stegeman wilde niet achterover gaan leunen, spelers niet sparen richting het toetje. Toch werden er in Oss, naast de geschorste Stans, vijf andere namen op het formulier gezet. De 110 uitsupporters waren ontstemd, voelden zich niet serieus genomen op tweede paasdag. John Stegeman probeerde, naar eigen zeggen, een nieuw systeem uit met vijf man achterop en slechts twee aanvallers. Een experiment dat al gedoemd was te mislukken nog voor het duel startte. Met zoveel invallers spelen kan Kowet momenteel niet. De selectie kent 14 goede voetballers en de rest is te licht voor dit niveau. Dit is een keiharde conclusie, maar wel feitelijk. Stegeman zelf gaf het al eerder dit seizoen aan en trok nogmaals dezelfde conclusie na het verloren duel in Oss. Des te meer verbaasde mij de keuze van de oefenmeester. Ik weet dat hij stoeit met vier echt goede middenvelders, dat hij eigenlijk geen enkele van die vier wil passeren. Dat zorgt er dan voor dat er eentje altijd op een positie staat waar hij zich niet thuis voelt, waar hij minder rendeert. We hebben het over het kwartet Bakx, Van der Venne, Stans en Van Moorsel. Met name de laatste is vaak de ‘pisang’ met plekjes als centrumspits of zelfs linksbuiten. Van Moorsel overweegt nu ook wat te doen, voorlopig wil de aanvallende middenvelder nog niet bijtekenen in Deventer. De club zelf hinkt ook op twee gedachten, ze zijn eigenlijk nog niet klaar voor promotie. Aan de andere kant, als het gebeurt ga je het niet weigeren natuurlijk. Als de finale gehaald mocht worden, moet je de prijs ook gewoon pakken. Maar dan moet er weer in allerhaast flink wat spelers gehaald worden, dat gaat dan weer ten koste van datgene trainer Stegeman aan het bouwen was dit seizoen. Alhoewel, sinds het bekerduel in de Johan Cruijff ArenA, is Go Ahead Eagles eigenlijk wat zielloos. Het energieke spel is verdwenen, het opjagen van de tegenstander, het dominante en het creëren van veel kansen. Ik hoop dat Stegeman dat in de komende weken weer aan zijn selectie bij kan brengen…

Vorig artikelSV Epse krijgt weer eerste elftal
Volgend artikelTheater Na de Herdenking Deventer