Ik ben altijd positief ingesteld, maar heb moeite met het voetbal van de laatste weken. Ik probeer mijzelf voor te houden dat we blij moeten zijn met de huidige klassering, zeker in ogenschouw van het afgelopen seizoen. In 2010 en 2016 eindigde Kowet als vijfde aan het einde van het seizoen, de hoogste klasseringen in de eerste divisie. Trouwens, in mijn geboortejaar eindigde Go-Ahead zelfs een keer derde in de eredivisie. Dat moet worden nagestreefd; de eredivisie. Al moet ik zeggen dat het huidige niveau twijfelachtig is. Tegen FC Twente behaalde het team van Stegeman een redelijk niveau, maar na de winterstop is het toch matig wat de rood-gelen laten zien. Tegenstanders als Helmond, Eindhoven en Telstar moeten van de mat worden gespeeld, maar juist tegen hen worden veel punten verspeeld. Roda, NEC, Sparta en natuurlijk de koploper uit Enschede behalen te veel punten van de Deventer formatie. Het meest zorgelijke vind ik het vertoonde spel, het tempo is te laag en de tactiek te voorspelbaar. Kwaliteit is er wel, want voetballen vanuit de tweede bal levert al snel resultaat op. Dus Verheydt zoeken, er onder komen en scoren. Via het normale ‘spelletje’ blijkt het scoren erg moeilijk, al 18 verliespunten in 13 duels, en daarin bijna twee goals per wedstrijd tegen. De tegenstander heeft GA Eagles door; druk zetten op de laatste linie en met veel mensen achterop afwachten. Dan sloop je Go Ahead Eagles dat het aan echte kwaliteit ontbeert om er doorheen te komen. Geen opgaande lijn dus, niet in het spel als ook individueel. Noem mij maar eens een speler die dit seizoen echt beter is geworden. Ik acht het zorgelijk met de play-offs in het verschiet. Veel duels in korte tijd waarbij Stegeman dus soms moet schuiven met spelers. Die vervangers hebben zich de laatste weken ook niet echt getoond en daarmee lijken de fans gelijk te hebben. De aanhang mort namelijk, heel voorzichtig weliswaar. Ze snappen wel dat het team in opbouw is en het contrast met afgelopen seizoen groot. Maar het went nooit, met alle respect, om tweemaal niet te kunnen winnen van een Helmond Sport en Telstar. Dan heb je, ik citeer de aanhang: “Niets te zoeken in de play-offs”.

Vorig artikelColumn Herman Bakker uitvaartzorg: Op bezoek bij een oude vriend
Volgend artikelKoningsspelen 2019 op vrijdag 12 april