DEVENTER – Vrijdag 12 april is het weer zover! Dan zijn de jaarlijkse Koningsspelen! In de gemeente Deventer kunnen scholen weer aan een zeer gevarieerd sportaanbod deelnemen. Dit jaar zijn de Koningsspelen niet alleen bij Sport- & Belevingscentrum De Scheg en het Borgelerbad, maar vooral de sportvereniging staat dit jaar centraal.

Dit jaar gaan de groepen 5 t/m 8 naar de locaties van sportverenigingen toe. Hierdoor wordt de beleving bij het sporten groter en leren de leerlingen meteen de vereniging kennen. Zo wordt op sportpark Keizerslanden bijvoorbeeld gesport bij AV Daventria 1906 en DRC The Pickwick Players. Andere nieuwe locaties zijn SV Helios, waar beachsoccer & -volleybal, voetbal, bootcamp en boksen worden verzorgd, het Havenkwartier met bounce, padel en skateboarden en ABS Bathmen waar beachhandbal centraal staat.

Een recordaantal van 34 verenigingen doen dit jaar mee aan de Koningsspelen. Kijk voor alle deelnemende verenigingen op www.sportindeventer.nl/koningsspelen.

Leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 volgen een programma op de eigen school. Elke school krijgt leskaarten met verschillende spellen, waarmee de Koningsspelen worden ingevuld voor deze doelgroep.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Zorgelijk
Volgend artikelGA Eagles tegen Jong AZ vanavond live op Deventer radio