DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis start met het plaatsen van nog eens 2100 extra zonnepanelen. Daarmee komt het totaal op 3200, goed voor 310 huishoudens aan schone energie.

De zonnepanelen worden onder meer aan de voorkant en boven de hoofdingang van het ziekenhuis geplaatst. In 2016 werden al meer dan duizend zonnepanelen op het ziekenhuis gelegd, daar komen er nu nog eens 2100 bij. Het ziekenhuis wekt straks circa zeven procent van het totale stroomverbruik zelf op met zonne-energie.

Het Deventer Ziekenhuis sloot zich vorig jaar aan bij de landelijke Green Deal Duurzame zorg. Daarmee onderschrijft het ziekenhuis zorgbrede doelstellingen op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie. Het plaatsen van de nieuwe zonnepanelen, waarmee een investering van circa een miljoen euro is gemoeid, draagt daar aan bij. De bouw neemt enkele weken in beslag.

Via beeldschermen in het ziekenhuis kunnen patiënten live volgen hoeveel elektriciteit het ziekenhuis met de zonnepanelen opwekt. Meer informatie: www.dz.nl/duurzaamheid

Vorig artikelHet is weer feest op 11 mei bij de Bolwerksmolen
Volgend artikelSpontane herdenking bij A1 voor slachtoffers