DEVENTER – Zaterdag 11 mei 2019 is het Nationale Molendag en worden er in en rond de Bolwerksmolen in Deventer weer veel activiteiten georganiseerd. Er is de gehele dag veel te beleven. De molen is volop in bedrijf. De vrijwilligers geven demonstraties en geven uitleg hoe de houtzaagmolen werkt.

Hein te Riele, directeur VVV/Evenementenbureau zal om 12.00 uur bij de molen een QR-Codeschildje aanbrengen. De Stichting Overijsselse Molens (SOM) heeft het initiatief genomen om alle molens in Overijssel van een QR-schildje te voorzien.Met gebruik van een (gratis te laden) App kun je dan tijdens, maar ook buiten de openingsuren de QR code lezen,waardoor je vervolgens de belangrijkste gegevens en geschiedenis van de molen op je mobieltje/smartphone kunt lezen. Ook kun je voor nog meer informatie doorklikken naar de site van de Bolwerksmolen.

Activiteiten
Bomen worden uit het water gehaald en geschild, voordat ze gezaagd worden. Spectaculair is een demonstratie van bomen slepen door Belgische trekpaarden. Deze wordt weer verzorgd door ’t Belsenspan (Fam Hulsman) uit Dalfsen. Zij zijn al een paar jaren bij de molendag actief.

Maar ze slepen niet alleen bomen, maar ook een tapijt, waarop kinderen kunnen plaatsnemen. Het is met die grote logge paarden een populair onderdeel en succes is gegarandeerd.

Natuurlijk zijn de bijenman Danny Hanekamp en de bijentelers Piet en Gerna Scholten weer aanwezig met hun producten en geven voorlichting over de bijenteelt.

Goochelaar Armando (Herman Riphagen) heeft veel succes met zijn optredens voor kinderen. Maar voor grote mensen is het ook leuk.  Hij is er dit jaar ook weer en verzorgt s’middags een aantal optredens.

Kinderhoutwerkplaats
Voor kinderen is er weer een kinderwerkplaats, waar ze zelf kunnen knutselen of onder begeleiding iets maken van hout, bijvoorbeeld een molentje.

Muziek
Rond de activiteiten wordt er gezorgd voor gezellige muziek door het Shantykoor “De Iesselzangers”. Ook zijn er demonstraties van zelfgemaakte buikorgels en is de werking van een Harmonograaf te zien. Kortom een gezellige sfeer voor jong en oud.

De Molendag 2018 begint om ca. 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Vorig artikelVier doden na ernstig ongeval op de A1 bij Deventer
Volgend artikelDeventer Ziekenhuis plaatst nog eens 2100 zonnepanelen