DEVENTER – Een Groen Lintje is een onderscheiding voor mensen, groepen of bedrijven die zich bijzonder inzetten op het gebied van duurzaamheid in Deventer. GroenLinks Deventer wil dromers, denkers en doeners voor een groen en duurzaam Deventer graag in het zonnetje zetten.

De jury heeft gekeken welke van de initiatieven opvallend is en nét die stap extra doet voor het behoud van de duurzaamheid en milieu in Deventer.

“In de droge zomer van 2018 heeft de egelopvang een druk jaar gehad omdat veel egels verzwakt waren.  Egelopvang Caspar is al jaren gevestigd in Diepenveen en is een compleet egelziekenhuis, waar zieke en verzwakte egels worden behandeld en bijgevoerd totdat ze sterk genoeg zijn om op eigen kracht te overleven in de natuur. Ook egels die zijn aangevallen door huisdieren worden bij de egelopvang behandeld. Behalve opvang heeft zij ook tips voor tuineigenaren zodat egels goed kunnen overleven tijdens droogte maar ook goed kunnen vertoeven tijdens een winterslaap. Zo zorgt ze ervoor dat er elk jaar weer een flink aantal egels de winter doorkomen!” Meldt Tjeerd van der Meulen.

Het Groene Lintje is op 13 april 2019 door de jury Tjeerd van der Meulen, Bert Slot, Cora Smelik en Saskia van der Elst van het bestuur uitgereikt aan mevrouw Morag Kronig en haar vrijwilligers.

“Ik ben ontzettend trots op dit groene lintje! Ik was er echt even confuus van toen ik hoorde dat we gewonnen hebben, wat een mooi gebaar. De oorkonde ga ik op een prominente plek hangen en van de cadeaubon gaan we een mooi bloesemboompje kopen: dat boompje geeft straks schaduw aan de egels, bloesems voor de insecten en vruchten voor mens en dier!” Zegt mevrouw Kroning.

Vorig artikelGezellige Goede Burenavond, Schalkhaar Helpt Elkaar
Volgend artikelCarlijn Achtereekte steekt Paasvuur Lettele aan