DEVENTER – Vrijdag 12 april maart staat het Kunstcafé in het teken van Portretten. Het Kunstcafé vindt plaats van 10.15-12.15 uur, de locatie is Kunstcircuit Deventer (voorheen Leeuwenkuil, Keizerstraat 70).

Van 1 mei t/m 30 juni 2019 wordt in de Bergkerk te Deventer een overzichtstentoonstelling – onder de pakkende titel ‘Wie doet mij wat!’ – gewijd aan het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Sierk Schröder. Dik Mesman van de Sierk Schröder Stichting blikt vooruit.  

Stra-Ling is een duo bestaande uit Abe Dijkstra en Lida Schuiling. Zij zingen enkele liedjes uit hun repertoire.

Kunstenaar Dorien Plaat  woont en werkt in Gorssel. De rode draad in haar oeuvre is de mens die zich moet verhouden tot de buitenwereld. Ze heeft waardering voor mensen die zichtbaar anders zijn – transgenders, te dikke kinderen, androgyne oude mensen – en niet voldoen aan het standaard schoonheidsideaal. Desondanks trotseren zij de blik van het publiek. Alsof ze zeggen: Kijk naar mij. Ik ben er.

Gustave Nouel en 2 van zijn cursisten tekenen deze ochtend ‘live’ portretten, Gustave zal als afsluiting zijn werk toelichten en iets van zijn geheimen verklappen.

Voor meer info: www.kunstciruit.nl

Vorig artikelValpreventiecursus, in balans
Volgend artikelPalmpaasoptocht en viering in Okkenbroek