SCHALKHAAR – Stichting AED Deventer heeft drie AED’S 24/7 bereikbaar gemaakt in Schalkhaar. Zij hebben er één bij Woningbouwvereniging De Marken aan de Pr. Beatrixweg / Plus Supermarkt aan de Pastoorsdijk en bij de Bibliotheek aan de Lindeboomsweg hier zijn wij trots op,” zegt Geert Kollen van Stichting AED Deventer”. Zij vinden het heel erg belangrijk dat alle AED’S 24/7 bereikbaar zijn want de meeste reanimatie gebeuren buiten het ziekenhuis en als je dat landelijk gaat bekijken komt het er op neer dat elke uur drie een reanimatie plaats vindt en dat er hier elke dag vier mensen komen te overlijden en dat er 45 % blijvende schade aan over houden. Dit zijn cijfers waar je toch van schrikt daarom roepen wij ook alle inwoners en bedrijven / huisartsen/ scholen/ sportverenigingen enz. op om met hun contact op te nemen dan kunnen zij u een hele mooie voorstel doen als u overweegt om ook mee te doen om binnen de gehele gemeente Deventer en hier horen zeker ook de buitengebieden bij om de gehele gemeente HartVeilig te maken. Want door nog meer AED’s buiten te plaatsen en ook in elke buurt er één te plaatsen kunnen de burgerhulpverleners nog sneller reageren door overal te zorgen dat een AED direct voor handen is. De stichting gaat ook over om overal één merk AED en buitenkast te plaatsen zodat er geen belangrijke minuten verloren gaan door dat de hulpverleners niet weten hoe een AED werkt en ook door overal de zelfde buitenkast te plaatsen krijgt je één uitstraling. Wil u in een straat / wijk / bedrijf / vereniging ook een AED neem dan ook contact met hun op. Ook kunt u bij hun terecht voor de reanimatie cursussen die onze team van instructeurs geven naar afloop ontvangt u een erkende certificaat van hun en kunt u zich ook inschrijven als burverhulpverlener bij HartslagNu.

Wil u zich inzetten als vrijwilliger voor onze stichting dat kan natuurlijk ook en iedereen is van harte welkom.

Omdat wij ook afhankelijk zijn van donaties / schenkingen om hiervan nog meer AED’s en buitenkasten te kopen is dat altijd welkom. Het is altijd vrijblijvend wat u zelf zou willen doneren. Dit kunt u doen op rekeningnummer NL78 SNSB 0706 1000 69

Voor een buurt AED actie neem dan ook contact met de stichting op want wij bieden de actie aan in een AED Totaal Zorgeloos Pakket.
Wilt u iets met u vereniging / school/ bedrijf iets organiseren dat mag ook wij komen dan graag bij u aan om dit samen uit te werken.

U kunt hun bereiken via info@stichtingaeddeventer.nl of op 06-11841275

Vorig artikelJongerencoach Gerbrand Koninklijk onderscheiden
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom