DEVENTER – In de discussie over de Cultuurvisie komen culturele instellingen in Deventer soms ongewild tegenover elkaar te staan. ‘Geheel ten onrechte’, stellen de directeuren Rob van den Hove (MIMIK) en Garrelt Verhoeven (Deventer Verhaal/Speelgoedmuseum). Het Speelgoedmuseum en MIMIK – met een filmhuis en theater – , hebben juist veel raakvlakken en willen graag samenwerken. In een stad met allure en ambitie als Deventer horen een bruisend filmtheater aan de IJssel en een vernieuwd Speelgoedmuseum thuis. Juist een gezamenlijke programmering kan leven in de brouwerij brengen, want MIMIK en het Speelgoedmuseum hebben meer raakvlakken dan je zou denken. De directeuren: ‘in het museum vind je de vroege voorlopers van de film zoals de toverlantaarn, de zoötroop en nog veel meer voorbeelden van optisch speelgoed uit het verleden. Wat is er nu mooier dan een film over optica en mechanisch speelgoed (HUGO) én een museumbezoek te combineren?’

Met je filmticket naar het Speelgoedmuseum
Wie op maandag 29 april naar Hugo 3D of Buurman & Buurman komt kijken in Filmhuis De Keizer mag in de vakantieweek (di. 30 april t/m zo. 5 mei 11.00 – 17.00 uur, Brink 47) gratis naar het Speelgoedmuseum op vertoon van je filmticket. Vanaf dinsdag 30 april start de pop-up tentoonstelling: Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum in het museum. Aan tafels vol LEGO kan je je eigen dino bouwen!

En met je museumticket naar Filmhuis De Keizer!
Met de kassabon van je entree in het Speelgoedmuseum krijg je voor de jeugdfilms op maandag 29 april het tweede kaartje gratis.

Ticketverkoop Filmhuis De Keizer

Bestel je ticket op www.filmhuisdekeizer.nl

14.00 uur | BUURMAN EN BUURMAN HEBBEN EEN NIEUW HUIS | €7,-

14.30 uur | HUGO 3D | €7,-

15.30 uur | BUURMAN EN BUURMAN HEBBEN EEN NIEUW HUIS | €7,-

Speelgoedmuseum & MIMIK
‘Het zou jammer zijn wanneer het Speelgoedmuseum haar deuren moet sluiten. We kijken juist uit naar een structurele samenwerking met het museum wanneer MIMIK wordt geopend’ aldus Rob van den Hove van MIMIK. Een mogelijkheid is gezamenlijke programmering waarbij bestaande voorstellingen van het Speelgoedmuseum in MIMIK kunnen plaatsvinden. Op deze manier kan er ook voor het jongste publiek in de stad veel worden gedaan. Ook Garrelt Verhoeven kijkt uit naar de samenwerking tussen MIMIK en het Speelgoedmuseum: ‘Juist de combinatie van film, theater en museum biedt allerlei mogelijkheden om het speelgoederfgoed levend te houden. Wij zijn dan ook voorstander van filmtheater MIMIK en kijken uit naar vele mooie samenwerkingen in de toekomst’.

Activiteiten in Speelgoedmuseum Deventer

– Dinsdag 30 april 14.00 – 14.30 uur voorstelling met de toverlantaarn

– Donderdag 2 mei 14.00 – 14.30 uur voorstelling mechanisch blikken speelgoed

– Vrijdag 3 mei 14.00 – 15.30 uur bouwen met constructiespeelgoed van vroeger tot nu

– Zaterdag 4 mei 14.00 – 15.30 uur bouwen met constructiespeelgoed van vroeger tot nu

Vorig artikelCOC Zondagmiddagsalon op 28 april
Volgend artikelLeerlingen groep 7 en 8 krijgen verkeersles over de dode hoek