DEVENTER – De levendige en monumentale Hanzestad Deventer is het toneel van het Nationaal Monumentencongres 2019. De afgelopen maanden is gekeken naar de mogelijkheden voor het Monumentencongres in diverse steden.

Verschillende opties zijn verkend en om diverse redenen vielen locaties af en ontstonden nieuwe kansen. Nu zijn wij blij dat wij bekend kunnen maken dat de keuze voor 2019 is gevallen op de stad Deventer. Voor het eerst in de geschiedenis van het congres wordt de Provincie Overijssel aangedaan.

De gemeente Deventer is rijk aan monumenten en tijdens het congres zullen diverse historische panden worden gebruikt. Het congres zal zich afspelen rondom het Grote Kerkhof, met als hoofdlocatie de Lebuïnuskerk en de Mariakerk. De lokale steun komt van een breed consortium van 6 partijen. Naast de Provincie Overijssel en de gemeente Deventer, maken vier Deventer bedrijven de organisatie mogelijk: Wolters bv vastgoedonderhoud en schilderwerken, Bouwbedrijf PHB Deventer, monumentenontwikkelaar en -belegger 1618 Vastgoed en de Bergkwartier-Maatschappij tot Stadsherstel. Het congres valt samen met het vijftigjarig bestaan van de NV Bergkwartier.

Vorig artikelSBS6 komt naar Schalkhaar om digitaal Paasvuur te filmen
Volgend artikelDeventer Fiets Classic over pre-event op de tweedehands fietsenmarkt