COLMSCHATE – Het tankstation Leisure Strip Deventer aan de Holterweg is na een openbare inschrijving gegund aan Kuwait Petroleum Nederland BV voor een periode van 20 jaar. Het duurzame tankstation wordt geëxploiteerd onder de naam Tango. Dit nieuwe tankstation vervangt het tankstation bij winkelcentrum Flora.

6 partijen hebben ingeschreven. Bij de beoordeling van de inschrijvingen speelde naast de hoogte van het bod (€ 1.234.567) het ontwerp en de duurzaamheidsmaatregelen een belangrijke rol. Nadrukkelijk is gevraagd om het aanbod van duurzame brandstoffen zoals groen gas en elektriciteit. Pluspunt was bovendien het nemen van duurzaamheidsmaatregelen die bijdragen aan een CO2 neutrale footprint.

Duurzaam tankstation
Tango gaat naast benzine en diesel ook snelladen voor elektrische auto’s aanbieden en 100% Nederlands groen gas. De benodigde energie voor het tankstation zelf, komt voor 100% van windmolens en zonnepanelen op de luifel: het Energy Storage Systeem. Het tankstation is voorzien van slim dimmende ledverlichting.

Elektrische deelauto’s
Tango gaat in samenwerking met Buurauto elektrische deelauto’s aanbieden die opgeladen worden met het eigen Energy Storage Systeem.

Geen aansluiting op waternet
Er komt een ondergrondse waterbuffertank die wordt gebruikt voor de watervoorziening van het tankstation. Die tank wordt gevuld met hemelwater. Aansluiting op het waternet is niet nodig.

Uniek
Met dit tankstation krijgt Deventer een nieuw tankstation dat uniek is door de vergaande duurzaamheidsmaatregelen en de combinatie met innovatieve mobiliteitsoplossingen.

De exploitant gaat nu de plannen verder uitwerken en de nodige vergunningen aanvragen. Rond het einde van dit jaar kan de bouw van start.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelParkeren op Melksterweide vanaf 13 mei