DEVENTER – De politie heeft afgelopen nacht op de A1 bij Bathmen een truck met gestolen auto’s van de weg gehaald. Het transport kon worden onderschept omdat er een gps-tracker in een van de gestolen wagens zat verborgen. De politie kwam in actie nadat het anti-diefstalsysteem van een beveiligingsbedrijf melding maakte dat een gestolen Britse Range Rover op de A12 reed. De auto bewoog met een contante snelheid van 100 kilometer per uur over de snelweg.

De politie vermoedde dat de gestolen auto op een oplegger was geladen. Dat bleek juist en nadat een Poolse truck met oplegger in het vizier kwam werd het transport op de A1 bij Bathmen van de weg gehaald.

Op de oplegger stonden nog drie andere gestolen dure auto’s, allen met Engelse kentekens; een Landrover, een Mercedes SLK en een BMW X1.

De politie vermoedt dat de auto’s onderweg waren naar Polen. De chauffeur, een 32-jarige man uit Polen, is opgepakt.

Vorig artikelWat kun je zondag allemaal doen in Deventer?
Volgend artikelBibliotheektrap wordt megapiano tijdens eerste CoderDojo-workshop