DEVENTER – Op woensdag 1 mei a.s. organiseert de Partij van de Arbeid Deventer de jaarlijkse viering van de Dag van de Arbeid. Hierbij heeft de PvdA een gevarieerd programma, met een ochtenddeel bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas en een avondprogramma in De Fermerie. De beide bijeenkomsten op 1 mei zijn openbaar toegankelijk voor iedereen.

Om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30, locatie De Fermerie, Muggeplein 9) start het avondprogramma met als titel: ‘NOG NOOIT WAS ROOD STAAN ZO LEUK’

Onderdelen in dit programma zijn:

  • The red flag game. Als in een warmrood bad strijden drie bijzondere gasten en de zaal om de Redflag trofee. Dossierkennis is totaal onbelangrijk.
  • Een column van Renske Kruitbosch, een jonge aanstormende columniste die met een vlijmscherpe pen bliksemschichten veroorzaakt en met een scherpe column ons voor gaat houden hoe de PvdA – lekker rood – jonge mensen kan binden.
  • De Geest gaat uit de koffer. Rode kersverse wethouder Rob de Geest zal aan de hand van een keuze uit drie willekeurige koffers met een symbool erin een inspirerend verhaal vertellen over de toekomst van de sociaaldemocratie.
  • Hanneke Evink (zang) en Juul Beerda (accordeon) brengen bij deze 1 mei viering strijdliederen ten gehore, passend bij de rode traditie van De Dag van de Arbeid.

Het ochtendprogramma start om 10.00 uur in Woon- en Zorgcentrum Humanitas en duurt ongeveer een uur. Gasten zijn onder andere Rob de Geest (wethouder) en Erna Lammers zal kort vertellen over de eerste arbeidersvrouw in de gemeenteraad van Deventer. Daarna een kop koffie waarna leden van de Partij van de Arbeid een groet brengen aan de bewoners van Humanitas door ze een rode roos aan te bieden. Woon- en zorgcentrum Humanitas ligt aan de Radboutlaan 1.

Vorig artikelKennismaken met Petanque bij DBC Karro-Deux
Volgend artikelKinderkookcafé in Lettele