Door Sonja Veneman
Met op de achtergrond een draaiorgel dat Despacito draait en het zonnetje in mijn nek, loop ik via de parkeergarage naar mijn eetlocatie voor vandaag; Happerij/Tapperij De Expeditie.

Ik word verwelkomd door Eveline, haar echtgenoot Dylan staat als chef in de keuken. Zij runnen deze eetgelegenheid inmiddels alweer vier jaar. Het is een stralende dag en het terras aan de achterzijde is net open, vertelt Eveline me. Dus ik ga lekker in het zonnetje zitten. Met een verse smoothie vind ik het even prima en kijk lekker naar de andere gasten die heerlijk genieten. Het is dan ook een prima dag om buiten te lunchen.

Omdat het amper middag is, bestel ik geen uitgebreid menu maar de kaart is gevarieerd. Van broodjes, salades, hamburgers maar ook de vegetarische liefhebber heeft hier veel keus. Ik vraag aan het personeel wat mensen hier het liefst eten en dat is toch wel de hamburger, en je krijgt hier goede porties. Ik ga voor een Vineto Tonato; een salade met fricandeau met verse tonijnmayonaise, salade en daarna een pasta pesto met kip. Veel sauzen worden á la minute vers bereid. De mayonaise gaat pas op het allerlaatst bij het gesneden ei, en dat proef je.

Ik wil zoveel mogelijk proeven maar ik zit op een gegeven moment toch echt vol, ook al is de pasta met kip en verse pesto overheerlijk. Ik neem nog een lekkere Spaanse koffie na.

Ook al zou de zon niet schijnen vandaag, het personeel is vrolijk en vriendelijk en er heerst een gezellige sfeer. Midden in de stad. Je kunt dus lekker door winkelen of verder struinen. Echt een fijn Deventers tentje waar ik zeker nog eens wil gaan eten, want ik word nu toch wel nieuwsgierig naar die goede hamburgers. Een volgende keer dus als ik echt flinke trek heb. Nog even snel een foto met een deel van het team en dan moeten ze toch echt weer door, want het is lekker druk vandaag. Bedankt Eveline, Dylan en jullie topteam!

Vorig artikelHome of Eus! terug van weggeweest
Volgend artikelStekjesbeurs op 20 april in Schalkhaar