DEVENTER – Vanaf 10 april 2019 terug van weggeweest: Home of Eus! In het nieuwe seizoen van Home of Eus maakt schrijver, columnist, documentairemaker, maar ook Deventenaar en Go Ahead Eagles-supporter Özcan Akyol de balans op. Hij gaat op pad met hoofdpersonen van vorig seizoen en opent deuren die normaal gesloten blijven. Waarachter grootspraak plaats heeft gemaakt voor geluk, geloof en groeipijn.

Na een rampjaar volgde de wederopstanding. Go Ahead Eagles is hard op weg naar de beste ranglijstklassering in de Eerste Divisie sinds 1963. Supporters zijn het er in Home of Eus dan ook volledig over eens dat het huidige seizoen totaal anders is dan de vorige jaargang. “Een wereld van verschil. De play-offs gaan we halen. Tweehonderd procent.”

Tegelijkertijd rijzen er twijfels op de burelen van De Adelaarshorst, nu de resultaten hoop geven dat er niet alleen gezaaid, maar ook geoogst gaat worden in het vooraf benoemde tussenjaar. Is Go Ahead Eagles wel klaar voor een eventuele rentree op het hoogste niveau? En wat betekent de op handen zijnde bestuurswijziging voor de ambities van de club? “Als je van zover komt, dan mag je wel heel blij zijn als je de play-offs haalt, ja”, meent Bert van Marwijk. “Maar je kunt geen competitie spelen en vervolgens de play-offs ingaan met het idee van: ‘Laten we alsjeblieft niet promoveren.’ Dat kun je niemand verkopen.”

De goede resultaten in het huidige seizoen zijn de club niet automatisch aan komen waaien. “We hebben wel veel gedaan om het zo te krijgen”, zegt voorzitter Hans de Vroome. “Gezonde reorganisatie, als ik het zo mag zeggen. Deze club is van de mensen, het is een volksclub. Aan de andere kant moet er wel leiding worden gegeven aan de club. Die leiding kan niet gegeven worden door duizenden mensen.”

Aan trainer John Stegeman de taak om zijn elftal maximaal te prepareren voor elke wedstrijd. “Op het moment dat je ziet hoe het publiek in De Adelaarshorst tekeer gaat, merk je dat spelers gewoon harder gaan lopen.”

Bekijk de trailer op www.ga-eagles.nl/home-of-eus2.

Vorig artikelPlatenbeurs langs de Lebuinuskerk op 6 april
Volgend artikelRestaurant Review: Happerij/Tapperij De Expeditie