DEVENTER – De Theatertour Lastige ouders, over naasten en hun zorg voor een kind met een beperking, speelt op dinsdag 16 april in de Deventer schouwburg. Het indringende toneelstuk gaat over de intensieve zorg van twee ouders voor hun gehandicapte zoon.

Na afloop van de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met de bezoekers over de thema’s die in de voorstelling te zien zijn. Bij de voorstelling in Den Haag op 27 maart zorgde dat voor een levendige en bij vlagen emotionele discussie.

Mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag zijn vaak hun hele leven aangewezen op de hulp of begeleiding van naasten. De zorg en soms het onbegrip vanuit de omgeving hebben grote impact op het leven van ouders en familie.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) die het toneelstuk op 27 maart zag in Den Haag, hoopt dat de voorstelling bijdraagt aan meer begrip voor ouders en familie die zorgen voor iemand met een beperking. ‘Als we de zorg willen verbeteren voor mensen met een beperking en hun naasten, dan moeten we leren kijken met hun ogen. Ouders zijn mantelzorgers en hulpvragers voor hun kind. We willen hen helpen weer meer ouder te kunnen zijn.’

De theatertour Lastige ouders is een initiatief vanuit het VWS-programma Volwaardig leven. Met dit programma wil VWS de gehandicaptenzorg meer passend maken. Het ontzorgen van naasten is hier een belangrijk onderdeel van.

Meer informatie: www.volwaardig-leven.nl

De (gratis) voorstelling ook bijwonen? Aanmelden kan via https://www.aanmelder.nl/lastigeouders2. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Vorig artikelZeeverkenners van De Vundelaar gaan te water!
Volgend artikelIordenshof Deventer, al 3 eeuwen een bezienswaardigheid