DEVENTER/TWELLO – Afgelopen weekend was het traditionele voorjaarsweekend van de Zeeverkenners van Scoutinggroep De Vundelaar in Twello. Onderdeel van dit weekend is een zwemtraining in zwembad De Schaeck, waar alle Zeeverkenners te water gingen.

Ongeveer 34 Zeeverkenners in de leeftijd van 10 tot 15 jaar namen deel aan het voorjaarsweekend. In het zwembad waren 5 onderdelen uitgezet, om de Zeeverkenners te testen op hun waterveiligheid en vaardigheden. Een van de onderdelen was ‘blind duiken’, waarbij je met een afgeplakte bril voorwerpen van de bodem moest duiken. Hierbij moet een van de leden blind duiken en staat er een ander bij om deze persoon in de gaten te houden. Een ander leuk onderdeel is het drijven op alternatieve middelen, waarbij ze op zoek moesten naar items uit de boot om zichzelf te laten drijven. Er kwamen creatieve oplossingen, zoals het gebruik van laarzen op de kop onder je oksels of van een regenbroek een drijfvest maken.

Naast de zwemtraining waren er nog meer leuke activiteiten voor de leden, zoals een GPS-tocht, een spooktocht, klimmen en een zoektocht op de fiets. Vol enthousiasme keerden alle leden weer voldaan naar huis op zondagavond!

Scouting De Vundelaar: durf jij het aan?
Wil jij een keer meekijken bij een van onze groepen, om te kijken of Scouting wat voor jou is? In mei en juni hebben we weer diverse kijkdagen om kennis te maken met De Vundelaar. Hou onze website in de gaten voor meer informatie: www.vundelaar.nl.

Vorig artikelVeteranen hebben het voor het zeggen in Veteranencafé
Volgend artikelToneelstuk over zorg voor kind met een beperking in Deventer