SCHALKHAAR – Alle kinderen van de Nicolaasschool, die bij de typejuf in Twello hebben leren typen,zijn geslaagd! Deze week hebben de kinderen hun typediploma in ontvangst mogen nemen onder toeziend oog van trotse familie. Gemiddeld typten deze leerlingen 190 tekens per minuut, waarbij er op elke 2000 tekens maar 1 foutje werd gemaakt. Dat is uitzonderlijk hoog: het examenbureau van het Centraal Bureau Typevaardigheid is net als typejuf Ingrid van Deelen supertrots op deze kinderen. Bij 1/3 van de kinderen staat er ‘cum laude’ geslaagd op het diploma, en 1 leerling ontving zelfs een uitnodiging om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Typen.

De kinderen hebben vanaf september lessen gevolgd in een bijzonder, mobiel, computerlokaaltje. Thuis moesten er door oefeningen te typen 20 eilanden in TypeWorld worden veroverd. Daarnaast is er hard gewerkt in Word: er werden prachtige werkstukken en stripverhalen gemaakt. Op het certificaat dat de leerlingen daarvoor ontvingen, staat een flinke lijst met alle Word-functies die ze nu kunnen toepassen. Ook volgend schooljaar worden er in diverse plaatsen weer typejuf-cursussen gegeven. Aanmelden kan nu al.

Axel, Linde, Sara, Jasmijn, Casper, Nina, Jorik, Merle en Dees: van harte gefeliciteerd!

Vorig artikel13 april voorjaars garageverkoop Leprawinkel
Volgend artikelVooruitblik Go Ahead Eagles – Jong AZ: ´Doel vanaf begin: Play-Offs´