DEVENTER – Er komt een sport- en spelcentrum aan de Holterweg, naast de Scheg. Janssen de Jong Projectontwikkeling en EFY Group hebben hier een kavel gekocht van de gemeente. In dit Leisure-centrum komen een speelparadijs, trampolinepark, bowling, lasergame, een escaperoom en ondersteunende horeca.

De kopers van de kavel zijn in gesprek met een partij voor de exploitatie van het gehele pand. Met de vestiging van de McDonalds en de komst van een tankstation is de gehele oostzijde van de Leisure Strip verkocht.

Levendigheid

Voor de bouw van het sport- en spelcentrum verkoopt de gemeente 8.000 m2 voor ruim één miljoen euro. Wethouder Economie Thomas Walder: “Jong en oud kan hier straks terecht voor een leuke dag uit. Met het zwembad en de schaatsbaan in de Scheg komt hier een behoorlijk compleet pakket aan sport, spel en ontspanning. We werken verder aan de ontwikkeling van het westelijk deel om dit verder uit te bouwen.”

Intentieovereenkomst

De aankoop door Janssen de Jong en EFY Group komt voort uit de intentieovereenkomst die de gemeente eerder tekende met TRB Vastgoed BV. TRB heeft samenwerking gezocht met de partijen die nu de kavel kopen. Voor de westzijde van de Leisure Strip is de gemeente in gesprek met partijen die verdere invulling kunnen geven aan de ontwikkeling van het gebied.

Vorig artikelMoederdag in Winkelcentrum Boreel zaterdag 11 mei
Volgend artikelToneelstuk de Groen Parel in Hof van Colmschate