zaterdag, 22 juni 2024

Collecte Maag-Lever en Darmstichting levert 17.753,99 euro op

DEVENTER – In de week van 6 tot en met 11 mei haalden collectanten van de Maag Lever Darm Stichting 17.753,99 euro in Deventer, Diepenveen, Schalkhaar, Frieswijk en Averlo opgehaald. Zij gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend of je vijand kan zijn.

Tijdens de collecte gingen ruim 13.000 collectanten door het hele land langs de deuren. Het bedrag dat zij ophaalden gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de 2 miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte.

Collectebus 2.0

Er werd niet alleen aan de deur gecollecteerd, maar ook online door veel mensen die een digitale collectebus aanmaakten (collectebus.mlds.nl). Daarnaast werkte de stichting met QR-codes voor Tikkie en werd op 20 plaatsen gecollecteerd met de collectebus 2.0, waarmee je ook contactloos of met PIN kunt betalen.

Collecte gemist?

Heb je de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan alsnog via collectebus.mlds.nl. Volgend jaar is de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting van 15 tot en met 20 juni. Aanmelden als collectevrijwilliger kan via: https://www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger/

Vorig artikel20.000 euro voor burgemeestersfeestje in Deventer
Volgend artikelWat is er dit weekend te doen in Deventer
error: Content is beschermd!!!