Schalkhaar Life!

Als je door of langs Schalkhaar rijdt kun je er niet om heen. De spandoeken, vlaggen en andere feestelijke versieringen verraden zeker dat er iets feestelijks aan de gang is in het dorp. Drie dagen lang staat Schalkhaar in het teken van muziek, braderie, demonstraties, workshops, sportieve activiteiten én natuurlijk de kermis. Voor het uitgebreide programma: zie www.schalkhaarlife.nl

Vrij 24 mei t/m zo 26 mei. Lindeboomsweg, Schalkhaar, 10 – 23 uur. Entree: gratis

Zomermarkt Lamme van Dieseplein

Gezellige en gevarieerde markten in een gemoedelijke Franse sfeer op het Lamme van Dieseplein en in de Pontsteeg. Brocante, kunst, sieraden, boeken, lekkere hapjes en nog veel meer verrassingen.

Zaterdag 25 mei. Lamme van Dieseplein, 12 – 17 uur. Entree: gratis.

RobotLab

Micro: bit? Scratch? MakeyMakey? Iedere maand kun je in het RobotLab ontdekken hoe je robotjes bouwt, programmeert en motortjes aansluit. Denk aan een robot op wieltjes (Maqueen V3.0) of voorzie je eigen Legobouwsel van een micro:bit. Ook kun je de dingen die je hebt geleerd bij CoderDojo in het RobotLab toepassen. Iedereen tussen de 7 en 17 jaar is van harte welkom. Voor jongere deelnemers is begeleiding van een ouder/verzorger gewenst.

Zaterdag 25 mei. Bibliotheek, Stromarkt 18, 14 uur. Entree: € 5,-.

Zeldzaam Mooi Markt

Meer dan 75 lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creative ondernemers presenteren zich op de Zeldzaam Mooi Markt op het buitenterrein van Fooddock in het Havenkwartier in Deventer. Het is een markt met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten en ambachtelijke lekkernijen, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen.

Zondag 26 mei. Fooddock, 11 – 17 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelCollecte Maag-Lever en Darmstichting levert 17.753,99 euro op
Volgend artikelMishandeling bij Boode in Bathmen