DEVENTER – Go Ahead Eagles staat in de finale van de Play Offs. In Den Bosch wist de ploeg van John Stegeman in de laatste minuut te scoren. Jeroen Veldmate kopte, naar zeggen, een luizige goal binnen. Aanstaande zaterdag is de eerste finale. Dan treft GA Eagles RKC Waalwijk. Dinsdag 28 mei speelt GA Eagles thuis de return.

Go Ahead Eagles deed zichzelf met de ruststand van 0-0 tekort. De bezoekers waren de betere ploeg, maar verzuimden het overwicht in de stand uit te drukken. Met name Richard van der Venne was onfortuinlijk in de afronding. De middenvelder schoot voor de rust twee keer vervaarlijk op het Brabantse doel. Eerst redde doelman Wouter van der Steen en daarna stond de paal de openingstreffer van de Eagles in de weg.

In de tweede helft ging van FC Den Bosch veel meer gevaar uit. Jort van der Sande en Sven Blummel waren dicht bij 1-0. De thuisploeg leek met 0-0 alsnog de finale te gaan halen, maar Veldmate besliste anders.

Vorig artikelDeventer Op Stelten 2019 wordt weer kleurrijk, eigenzinnig en indrukwekkend
Volgend artikel700 kleurplaten en bijna 5.000 handtekeningen om Speelgoedmuseum te redden