DEVENTER – De geschiedenis van Hotel De Keizer in Deventer gaat bijna 150 jaar terug. Met het verdwijnen van het hotel, ruim een eeuw geleden, verdween ook wat grandeur uit de binnenstad.

Nu staat het hotel, met haar nieuwe naam Hotel FINCH, vlak voor de heropening, die medio juni is gepland. De grootschalige verbouwing bevindt zich in de afrondende fase. Exploitant Jurgen van Workum wil daarbij zoveel mogelijk authentieke, monumentale elementen in het pand behouden. Het hotel heeft 24 kamers en een bar. Ook voor een zakenlunch of borrel is Hotel FINCH de aangewezen hotspot.

Plassen in kluis

“De wc-groep maken we bijvoorbeeld in de voormalige kluis van het pand, in de kelder. Die kluis komt uit de tijd dat in dit pand de Rotterdamsche Bank was gevestigd, nadat het hotel haar deuren had gesloten.”

Van Workum maakte een investeerder enthousiast voor zijn plannen: een zogenoemd boetiek hotel. “Een eigenzinnig hotel dat niet is aangesloten bij een keten. We zijn ook heel erg verbonden aan deze plek, je kunt het niet zomaar ergens anders neerzetten. Het eigenzinnige zit ook in de kamers, met veel rare hoekjes en vormen. En de uitstraling van het historische pand natuurlijk.”

Deventer is booming

Met het Huis van Deventer en een Van der Valk in aanbouw is dit het derde hotel in Deventer dat in korte tijd een plek in de stad vindt. “Maar ik denk dat we elkaar versterken”, aldus Van Workum. “Deventer is booming, het toerisme zit in de lift, het is een hele leuke stad. En ik denk dat wij ons onderscheiden van de andere hotels.”
Door Bart Kieft/RTV Oost

Vorig artikelArmoedefonds voert actie ten bate van de Voedselbank Deventer
Volgend artikelD.V.V. Go-Ahead strikt FC Groningen, Cambuur en GAE voor jeugdtoernooi