DEVENTER – In 2017 is D.V.V. Go-Ahead begonnen met het opnieuw vormgeven van het D.V.V. Go-Ahead JO17- toernooi dat in het verleden vele profteams naar Deventer heeft gehaald. Met winnaars als Ajax, Feyenoord, Go Ahead Eagles en Volendam wordt het aanzien van dit toernooi in het verleden enigszins weergegeven.

Na het succesvol verlopen toernooi in 2017 hebben we afgelopen seizoen helaas het toernooi moeten afgelasten vanwege de slechte staat van onze velden en het feit dat we geen toestemming kregen om de velden voor het toernooi in te zetten. Met de aangekondigde maatregelen van Het Groenbedrijf in dagblad Destentor van 2 april jl. gaan we er vanuit dat er dit jaar gewoon gespeeld kan worden op zaterdag 7 september.

Het toernooi wordt door D.V.V. Go-Ahead georganiseerd ter nagedachtenis aan hun in 2016 overleden jeugdlid Giovanni van den Heuvel te organiseren onder de naam “D.V.V. Go-Ahead Giovanni van den Heuvel JO17-toernooi”.

Giovanni van den Heuvel is op 4 oktober 2016 op 15-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hartaandoening en was aanvoerder van het JO15-1 (C1) elftal. Ook aankomend seizoen organiseert Go-Ahead het toernooi weer in samenwerking met de hartstichting om geld in te zamelen voor onderzoek naar verschillende hartaandoeningen.

In 2017 werd besloten om het toernooi langzaam op te bouwen met voornamelijk Deventer verenigingen naar wat het in het verleden was. In 2018 werd deelname door Go Ahead Eagels en FC Den Bosch reeds toegezegd, maar kon het toernooi dus helaas niet doorgaan.

Voor de aankomende editie kan Go-Ahead met trots zeggen dat er wederom een volgende stap is gezet door de deelname van Go Ahead Eagles, Cambuur Leeuwarden, FC Groningen, DZOH, ATC ’65, Diepenveen en Schalkhaar aan ons toernooi.

Op zaterdag 7 september wordt dit toernooi georganiseerd en zal om 10 uur de aftrap plaatsvinden tussen D.V.V. Go-Ahead en Go Ahead Eagles. U bent van harte welkom om de toekomst aan het werk te zien op het sportcomplex “Rielerenk” aan de Nico Bolkesteinlaan 12 in Deventer.

Wilt u een donatie doen, dan kunt u dat doen via de collectebussen die tijdens het toernooi aanwezig zullen zijn op ons sportcomplex. Tevens zal er nog een pagina op de hartstichting worden gecreëerd voor dit toernooi waar u online uw donatie kunt doen, houdt hiervoor onze facebook pagina in de gaten.

Vorig artikelHotel in de Keizerstraat na ruim honderd jaar weer tot leven gebracht
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Nadeel