Schalkhaar inwoner Alex Schokker vindt dat de plassleutel, die alleen verkrijgbaar is voor invalide mensen, op een betere plaats hoort.

Momenteel kunnen mensen die van de speciale sanitaire voorziening gebruik willen maken de plassleutel kopen voor 10 euro, of men kan deze ophalen door de weeks bij het gemeentehuis afdeling WMO of bij de VVV op de Brink.

Er zijn voor de invalide mensen maar weinig toiletten waar men in de horeca gebruik van kan maken. Invalide mensen moeten bij de diverse horecagelegenheden naar de kelder waar men met een rolstoel niet kan komen, of er zijn diverse obstakels zoals drempels of verhogingen waardoor je met een rolstoel niet bij het toilet kan komen.

En ook openbare toiletten zijn er te weinig in de Deventer binnenstad. In de Kleine Overstraat is een openbaar toilet tegen over het Volkshuis maar daar heb je een plassleutel voor nodig. Wanneer je deze niet hebt als bezoeker van de binnenstad weer houdt het vele invalide mensen om naar de binnenstad te komen.

Dus gemeente Deventer en Horeca zoek eens naar een oplossing voor de invalide mede mens. De Hema is een goed alternatief, maar als je aan de andere kant van de binnenstad bent is dat een heel eind met je rolstoel.

Zorg ervoor dat er meer toegankelijke toiletten komen in de Deventer binnenstad, om invalide mensen ook plezierig in de stad te kunnen laten zijn, zonder dat zij angst hebben om een sanitaire pitstop te moeten maken. Alex ervaart nu zelf wat voor een problemen dit geeft als je in de stad bent.

Ik hoop dat ik een positief antwoord krijg en ik praat voor de invalide mens.

Vorig artikelAlerte buurtbewoners voorkomen autobrand in binnenstad
Volgend artikelNieuwe natuurparel in de Vijfhoek wordt geopend