DEVENTER – Op zondag 26 mei viert de Deventer Cultuur Club (DCC) zijn eerste lustrum van 16 tot 19 uur in De Hip. Die middag wordt ook Aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent in Deventer uitgereikt door wethouder Liesbeth Grijsen.

Lustrum
DCC is blij met donateurs en sponsors. In 5 jaar hebben we meer dan 100 (!) culturele projecten in Deventer gesteund. Daardoor leveren we substantiële bijdrage aan het culturele klimaat en de diversiteit in deze prachtige stad. Kleine initiatieven van talentvolle mensen geven een stad zoveel extra kleur, maar zijn vaak om financiële redenen moeilijk te realiseren. Daarom vieren we een feestje met hen en met de mensen die we ondersteund hebben in De Hip: een verrassend cultureel programma. Met o.a. optredens van stadsdichter Wibo Kosters, jonge muzikanten, Vocal Group Notes, Jos Paardekooper, Johanneke ter Steege, kunstenaar Ronald de Ceuster, zangeres Vera Bon en een presentatie van documentairemaker Sharon Kromotaroeno.

DCC Aanmoedigingsprijs

Deze wordt eens in de twee jaar door Kunstcircuit uitgereikt met het doel jonge veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven. De uitreiking start om 17.20 uur. Dit jaar zijn documentairemaker Sharon Kromotaroeno en Vera Bon, zangeres en muzikant genomineerd. De Deventer Cultuur Club stelt de geldprijs van € 2.000,00 ter beschikking.

Iedereen is van harte welkom. Donateurs, cultuurliefhebbers, cultuurinstellingen en -organisaties, de gemeenteraad van Deventer en natuurlijk ook potentiële donateurs.

Zondag 26 mei van 16:00 uur tot 19:00 uur. Podium De Hip

www.kunstcircuitdeventer.nl www.deventercultuurclub.nl

Vorig artikelToneelstuk de Groen Parel in Hof van Colmschate
Volgend artikelGemeente Deventer gestart met voorbereidingen herinrichting Grote Kerkhof