DEVENTER – Op 29 april 2019 ontvingen Lucia Tempelman en Simone Leukenhaus, coördinatoren van MLDS ( Maag-, Lever- en Darmstichting ) locatie Deventer een cheque ter waarde van 750,00 euro uit de handen van Wilco Leukenhaus, uitvaartverzorger en mede-eigenaar van Monuta Wilco Leukenhaus.

Inzamelen kleding
Sinds vorig jaar juli zijn wij als Monuta Wilco Leukenhaus gestart met het aanbieden van de mogelijkheid om kleding in ontvangst te nemen van overleden dierbaren. Hiervoor staat er op onze parkeerplaats van het uitvaartcentrum aan de Mr. H.F. de Boerlaan 63a te Deventer een kledingcontainer van Climpex. Wij zorgen ervoor dat naasten op een vertrouwde plek de kleding kunnen achterlaten. Met de gedachte dat het goed terecht komt en anderen ermee worden geholpen. Het afscheid nemen van kleding is vaak weer een moeilijke stap in het hele proces. Een “container “ of een “ zak bij de weg “ krijgt dan ineens een hele ander lading. Families ervaren dit als een fijn alternatief. Wij zijn blij dat wij op deze manier lokaal een bijdrage kunnen leveren.

Maag Lever Darm Stichting 
Met de opbrengst financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Vorig artikelSenso en de Koepel
Volgend artikelPolitie Deventer zoekt getuigen voor schade aan de Lebuiniskerk