DEVENTER – Op zaterdag 1 juni 2019 om 12.00 uur wordt de nieuwe ‘Beweeg en Beleeftuin’ van het Deventer Ziekenhuis officieel geopend. Dat gebeurt met een openluchtconcert van het Deventer Symfonisch Orkest.

De wandelpaden liggen, en er staan comfortabele bankjes om even te rusten. De bomen en bloemen zijn in het voorjaar al geplant. Hoog tijd voor een feestelijke opening van de nieuwe Beweeg en Beleeftuin van het Deventer Ziekenhuis.

Twee jaar geleden stuurde de elfjarige Annebritt Draaijer een briefje naar de burgemeester en naar het ziekenhuis. Of er een mooie tuin kon komen bij het ziekenhuis. Hiervoor hebben Annebrit, de burgemeester en tal van medewerkers eerder in het voorjaar de eerste plantjes in de grond gezet. Nu staat alles prachtig in bloei en is hij klaar voor gebruik.

De tuin biedt patiënten de mogelijkheid om te bewegen of even afleiding te vinden. Dat sluit aan op de visie van het Deventer Ziekenhuis om patiënten meer te laten bewegen, omdat dit bijdraagt aan herstel en gezondheid. Ook medewerkers, bezoekers en omwonenden kunnen het gebied gebruiken. Diverse partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de tuin, waaronder de gemeente, IVN, Schalkhaar, sportbedrijf Nijha, en het Sportbedrijf Deventer.

Bij een bijzondere tuin hoort een bijzondere opening. Dat wordt een muzikale opening door het Deventer Symfonie Orkest. Dit orkest bestaat uit 32 amateurmusici die een breed repertoire bieden, van modern tot klassiek. Locatie: Beweegtuin achter het Deventer Ziekenhuis (Schalkhaar-kant). Aanvang: 1 juni om 12 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. Bij slecht weer vindt het concert plaats in de centrale hal van het ziekenhuis.

Vorig artikelCliënten Dimence verkopen producten in Tegekkewinkel.nl
Volgend artikelSportclub Deventer kampioen en promoveert