dinsdag, 28 mei 2024

Sportclub Deventer kampioen en promoveert

DEVENTER – V.V. Diepenveen en Sportclub Deventer konden dit weekend kampioen worden. Sportclub lukte dit met een monsterzege, Diepenveen moet volgende week nog afrekenen met de directe concurrent.

Het team van Johan van Ommen behaalde gisterenmiddag de titel en keert, na één seizoen, weer terug naar de vierde klasse. In 2017 promoveerde Sportclub, na enkele jaren er tegenaan te hebben gehikt, eindelijk naar deze klasse. Echter degradeerde het direct daarna weer naar de huidige vijfde klasse.

Gisteren werd dat weer ‘rechtgezet’, middels een monsterzege bij nummer laatst V&L. Na een klein half uur spelen kwam de Deventer formatie op een 1-0 achterstand die bleef staan tot tien minuten na de thee. Burak Kazci brak de ban met de gelijkmaker. Twaalf minuten later was het Rico Westervoorde, gevolgd door Alan Yahya die Sportclub op drie punten zette.

Suzen, Selimovic en Bah scoorden in de slotminuten de overige treffers waardoor er met 1-6 werd gezegevierd in De Vecht en het feest los kon barsten. Sportclub wint de poule 5 G waar runner-up CCW’16 op onoverbrugbare achterstand is gezet één speelronde voor het einde. Volgende week, in de laatste thuiswedstrijd, zal het echter kampioensfeest worden gevierd. Kon. UD kan er nog als vierde eindigen in deze poule en de oude club van Sportclub Deventer trainer Van Ommen, buurman Sallandia, staat veilig negende, voor Go-Ahead met net na IJsselstreek.

Een stapje hoger kon Diepenveen gisteren de titel binnenhalen in het uitduel bij Lettele. Zelf won het verdienstelijk met 1-3 bij Lettele, maar concurrent GFC morste ook geen punten in de spannende eindstrijd in 4G. Bokvoor, Bijker en Blanken zetten de 0-3 op het bord waar in de slotminuut Oosterwijk voor de eretreffer zorgde. Nu kent sc Diepenveen drie punten voorsprong op GFC dat volgende week op bezoek komt op de ‘Zunnebargh’ voor de spannende titelstrijd waar de gastheren voldoende hebben aan een punt om de stap naar de derde klasse te maken.

In diezelfde klasse heeft een prachtige eindspurt er voor gezorgd dat De Gazelle veilig is, buurman DAVO won gisteren ook en is daarmee ook op het nippertje behouden gebleven voor de vierde klasse. (Bron: Drtv Sport)

Vorig artikelMuzikale opening nieuwe ‘Beweegtuin’ Deventer Ziekenhuis
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
error: Content is beschermd!!!