DEVENTER – Zondag 9 juni, op eerste Pinksterdag, vindt de derde editie plaats van het DeventerSpeciaalbier Festival. Vorig jaar kwamen er ruim 3500 bezoekers op het gratis festival af. Dit jaar proef je van 20 verschillende speciaalbier brouwers uit heel Nederland meer dan 80
speciaalbieren.

Er zijn veel prijswinnende brouwers én bieren te proeven. Zoals de bieren van Brouwerij de Molen uit Bodegraven, die in 2017 op de zesde plek stonden in de lijst van beste bierbrouwers ter wereld. Ook is prijswinnaar Bird Brewery uit Amsterdam van de partij. “Er is dit jaar een mooie mix
tussen lokale, kleine en grote brouwerijen.” Vertelt Frank Hulscher, initiatiefnemer. “De speciaalbier brouwers brengen ook dit jaar weer creatieve bieren met zich mee. Met namen als Peanut Butter, Baltic Porter (smeuïg tot op de bodem), Kop & Kont of de Janksmoel. Da’s toch lachen!”
Naast de speciaalbieren is er een uitgebreid randprogramma. Een kids area, streetfood en livemuziek van The Woof (15:00 – 18:00) en van Them Lewis Boys (19:00 – 21:00). Ook kunnen bezoekers gratis hun bierkennis aanscherpen door mee te doen aan biercolleges van Gulpener en
uitgebreide masterclasses van biersommelier Eddy van der Ploeg. Uitgelezen Verhalen heeft in het Pakhuis van Fooddock die dag ook meerdere sessies waar korte drankverhalen een plaatsje in de spotlight krijgen. Meer informatie is te vinden op www.deventerspeciaalbierfestival.nl.

Vorig artikelHistorische lezing: ‘Begraven in de stad’
Volgend artikelZwemvierdaagse viert 50 jarig jubileum