dinsdag, 21 mei 2024
FOTO: Wil Kanis

Zwemvierdaagse viert 50 jarig jubileum

DEVENTER – De Zwem4daagse is nog steeds een begrip in Deventer. Het is voor vele families, vriendengroepen, collega’s en schoolklassen een jaarlijks uitje dat al ver vooruit wordt gepland.

In maar liefst vier dagen tijd werden afstanden van 1000, 2000 en 4000 meter afgelegd. Andere gemeenten volgden al snel. Ook in de toenemende feestelijke activiteiten rond de Zwem4daagse was Ruud van Feggelen trendsetter. De kermis rond het Borgelerbad en landing van parachutisten in het zwembad op de slotavond, kunnen velen zich nog herinneren. Het zorgde voor volle tribunes, veel deelnemers en een landelijke naamsbekendheid.

“Vooral de werkende deelnemer zwemt in de vroege uren. Overige zwemmers komen vaak ’s avonds zodat het gezin samen kan zwemmen. Daarom zijn de meeste feestelijke activiteiten ook in de middag en avond”, vertelt Sjors Lommerts, medeorganisator van de 50e Zwemvierdaagse. 

Vier samen met ons de 50e editie van de Zwem4daagse en neem deel aan het meest gezellige zwemevenement van het jaar! Zwem je snelste tijd, terwijl het orkest je aanmoedigt vanaf de zijlijn. Er wordt 4 dagen lang feest gevierd bij het Borgelerbad en donderdagmiddag gezamenlijk met het medaillefeest afgesloten!

Openingstijden: van maandag 8 t/m donderdag 11 juli van 07.00 – 20.00 uur. Voorinschrijving t/m 31 mei 9,50 euro. Reguliere inschrijving 1 juni t/m 7 juli 11,00 euro. Late inschrijving vanaf maandag 8 juli 13 euro. Afstanden kinderen (zwemdiploma AB verplicht) 250 meter per dag, volwassenen 500 meter per dag.

Het trekken van de baantjes voor de Zwem4daagse kan zowel in het binnenbad als in het buitenbad.

Inschrijven via https://www.sportbedrijfdeventer.nl/borgelerbad/zwem4daagse/

Vorig artikelPrijswinnende bieren op Deventer Speciaalbier Festival
Volgend artikelHemelvaartweekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
error: Content is beschermd!!!