DEVENTER – Aanstaande zondag 2 juni gaat Stichting Vogeleiland aan de slag met het zaaien van wilde bloemen. Vanaf 12 uur is iedereen welkom die het leuk vindt om mee te doen.

Wilde bloemen zijn niet alleen mooi maar ook heel belangrijk. Ze zorgen voor voedsel voor allerlei insecten, zoals bijen en vlinders. Weinig wilde bloemen betekent weinig voedsel. Dus hoe meer bloemen, hoe meer bijen, vlinders en andere insecten!

De actie is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurmonumenten. Zij hebben het zaaigoed ter beschikking gesteld.  Door voormalig Stichting Natuur Anders is er een donatie gedaan in de vorm van een schitterend insectenhotel. We zij hier erg blij mee!

Ook het Deventer Groenbedrijf doet een duit in het zakje door een van haar insectenhotels op het Vogeleiland te plaatsen. De insectenhotels zijn gemaakt van Deventer Stadshout. Hout dat op een verantwoorde manier wordt hergebruikt. Hout van de stad, voor de stad.

Kom gerust kijken zondag en help mee als je zin hebt. Leuk, leerzaam en nuttig!

Vorig artikelKampioensfeest Sportclub Deventer
Volgend artikelHistorische lezing: ‘Begraven in de stad’