DEVENTER – Sportclub Deventer is een voetbalvereniging op de Zandweerd, die groeit en bloeit. Voetbal staat natuurlijk altijd centraal, maar ook op andere fronten timmert Sportclub Deventer aan de weg, zoals op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn daarvoor nu al langlopende samenwerkingen aangegaan met BSO de Grassprietjes, JP van den Bentstichting en Stichting Jongerennet. Ook op het gebied van meidenvoetbal wordt de samenwerking gezocht en gevonden, namelijk met FC RDC.

Maar de kerntaak van Sportclub Deventer blijft natuurlijk het organiseren van voetbaltrainingen en wedstrijden. Zowel kwantitatief als kwalitatief zit Sportclub Deventer in de lift. Dit werd opnieuw bewezen door een viertal kampioensteams. Zo werden de MO13-1, de MO-19-1, de JO-11-1 kampioen. Ook het vlaggenschip van de vereniging, het eerste elftal, is kampioen geworden en promoveert, net als twee jaar geleden, naar de 4e klasse. Een topprestatie en nu is het natuurlijk zaak om volgend seizoen in ieder geval in de 4e klasse te blijven of misschien zelfs nog een stapje hoger te komen. Dat afgelopen zondag in de laatste competitiewedstrijd met zes jeugdspelers tussen de 15 en 18 jaar gewonnen werd van Terwolde 1, belooft natuurlijk veel goeds voor de toekomst.

De kampioenschappen zijn op 26 mei groots gevierd samen met alle supporters, spelers, vrijwilligers en sponsoren en de mensen van JP van den Bent Stichting hadden voor de hapjes gezorgd. Zo moet het zijn: samen ben je een vereniging en dat staat bij Sportclub Deventer hoog in het vaandel getuige het motto van de club: Wij zijn Sportclub Deventer, Sportclub Deventer dat zijn wij.

De bloei komt deze zomer verder tot uitdrukking door de aanleg van een extra kunstgrasveld en kleedkamers, waardoor de accommodatie nog beter op de toekomst voorbereid is en de vereniging verder kan groeien. Nog voordat deze aanleg begint organiseert Sportclub nog het jaarlijkse internationale Frans Hemmelder toernooi op vrijdagavond 7 en zaterdag 8 juni. Dit weekend wordt afgesloten op de zondag met de jaarlijkse Sixday. Iedereen is van harte welkom op het park om te supporten dan wel mee te doen aan de Sixday. Het blijft bruisen bij Sportclub Deventer.

Vorig artikel24 uur na deceptie ruilt John Stegeman GA Eagles in voor PEC Zwolle
Volgend artikelStichting Vogeleiland start met zaaien!