DEVENTER – Afgelopen weekend was het erop of eronder voor SVOD pupillen Feline Gillijns en Renna Alebate. Beide turnsters turnde vorig seizoen een niveau lager en wisten zich in dat niveau te plaatsen voor het NK. Na de zomervakantie besloten zowel Renna als Feline om de sprong te wagen naar het allerhoogste niveau in Nederland. Met daarbij ook iedere donderdag een extra training bij Klaverblad Topturnen Oost Nederland in Almelo.

Via de kwart finales hadden beide turnsters zich al weten te plaatsen voor de ½ finale wat al een prestatie op zich is.  Het niveau in deze ½ finale was ontzettend hoog, dus waren de verwachtingen van Renna en Feline reëel. Ze waren al trots dat ze erbij waren.

Tijdens de wedstrijd begonnen ze op sprong. Feline maakte een mooie ruime yurchenko sprong en werd daar goed voor beloond door de jury. Bij de brug/rekstok met lusjes was het Renna die met een bonuscombinatie van los-om handstanden extra veel punten verdiende. Bij balk waren ze beide wat gespannen. Renna ging de mist in met de opsprong, maar wist verder netjes door te turnen. Feline begon juist ontzettend goed, maar moest bij het laatste element de balk verlaten.

Op ver zette beiden een goede oefening neer met hier en daar een klein foutje. Zeer tevreden werd er in spanning gewacht p de uitslag. Renna had door haar hoge rekstok cijfer een marge en die bracht haar nu naar de 11e plek en wist zich hiermee te plaatsen voor het NK. In juni zal Renna in Tilburg het NK turnen. Voor Feline viel het doek bij  plaats 17, maar kan ook zij tevreden terug kijken op deze wedstrijd

Vorig artikelPilot flexteam handhaving geslaagd
Volgend artikelDixieland band geeft lopend concert op de Brink