DEVENTER – Deventer alarmcentrale VHD heeft zijn nieuwe pand aan de Keulenstraat in Deventer volledig voorzien van ledverlichting. Met deze duurzame investering is de organisatie een stap dichter bij de opening van een volledig nieuwe alarmcentrale. De keuze voor led is vooral goed voor het millieu, daar zowel de CO2- als zwaveluitstoot wordt teruggedrongen. 

Duurzaam, schoner en besparingen
De oude TL-lampen, plafonnières, straatverlichting en dergelijke zijn vervangen door nieuwe duurzame led-oplossingen. Door de ingebruikname van deze nieuwe duurzame led-oplossingen wordt een energiebesparing verwacht van 122.712 kilowattuur per jaar. Daarnaast is een CO2-reductie van 69455 kg bewerkstelligd en is de zwaveluitstoot reductie 52152 gram per jaar. Deze reducties zorgen niet enkel voor een schonere en duurzame leefomgeving, maar door de besparingen op de energierekening is de investering ook in minder dan drie jaar terugverdiend.

Bewuste keuze
De keuze voor de vervanging van conventionele verlichting voor ledverlichting werd onder andere gemaakt op basis van de eerdere positieve ervaringen in het oude pand van VHD. Naast besparing op de energierekening, afname van CO2 en zwaveluitstoot, is het tevens prettiger werken met ledverlichting. Dat heeft VHD gemerkt op de huidige locatie, eveneens gevestigd aan de Keulenstraat. Zowel destijds als nu is gekozen voor lichtbronnen van de Nederlandse leverancier Saled.

Vorig artikelAvond4Daagse met prachtig wandelweer begonnen
Volgend artikelZondag 19 mei Roundabout Jazz band in De Kuip