Bouw een dino voor het Speelgoedmuseum!

Pop-up tentoonstelling Bouw een dino! Waarom bouwen we een dino? Omdat de wethouder van cultuur het Speelgoedmuseum wil sluiten en in plaats daarvan graag een dino van LEGO in de Bergkerk ziet. Dit is echter niet realistisch. Daarom maken we graag een dino voor de wethouder, niet in de Bergkerk, maar in ons eigen Speelgoedmuseum. In de tentoonstelling worden zo veel mogelijk dino’s van LEGO gebouwd. Kom kijken en bouw mee!

Wo t/m zo. Speelgoedmuseum Deventer, Brink 47, 11 – 17 uur. Entree: € 5,-, 4 t/m 18 jr € 2,-.

Science Café: Lezing over het verdwijnen van insecten

Als stadsbewoner merken we er misschien niet veel van, maar biologen in en buiten Nederland zien dat insecten overal in grote aantallen aan het verdwijnen zijn. Dat is slecht voor de bestuiving van bloemen en voor vogels die van insecten leven. Nick Hofland van de Radboud Universiteit in Nijmegen doet onderzoek naar de gevolgen voor boerenlandvogels en komt op woensdag 8 mei praten over zijn onderzoek in Science Café Deventer.

Woensdag 8 mei. Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9, 20 uur. Entree: gratis.

Zaterdagmiddag Concerten Deventer: Concerto d’Amsterdam

Iedere maand vinden er in Deventer twee zaterdagmiddagconcerten plaats, een klassiek concert en een orgelconcert. Op het programma staat muziek uit de Middeleeuwen & Renaissance, barok, klassiek, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. De concerten duren slechts één uur waardoor de drempel extra laag wordt gehouden. Barokorkest Concerto d’Amsterdam omlijst haar prachtige aria’s met instrumentaal repertoire dat uit dezelfde bron ontsprongen is: ouvertures van Handel en één van de wonderbaarlijke composities van Charles Avisson, gebaseerd op (maar eigenlijk nog mooier dan) de muziek van Domenico Scarlatti.

Zaterdag 11 mei. Lebuinuskerk, 15 – 16 uur. Entree: vrije gift.

Senso en de Koepel

Dit jaar hebben wij de eer op 12 Mei het plantsoen van swingende klanken te voorzien. Zoals ieder jaar tot nu toe, in een gewijzigde opstelling, “always change a winning team” Nadat we vorig jaar een tweede gitarist hadden ingelijfd om onze toetsenist te vervangen, is een de zangeressen gestopt en is haar plaats ingenomen door een oude bekende. Het repertoire heeft weer een nieuwe impuls gekregen er zijn, vanwege deelname aan een viertal tribute middagen van “Deventer Doet”, nummers van onder andere Joe Cocker en Bruce Springsteen toegevoegd.

Zondag 12 mei. Muziekkoepel Nering Bögel, Worpplantsoen , 14:30 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Lachgas
Volgend artikelRouwwandelingen en rouwcafé bij Humanitas