BATHMEN – Vorige week ging in Bathmen voor de 50e keer de wandelvierdaagse, georganiseerd door de Plattelands Jongeren Bathmen, van start. Het startschot werd gelost door burgemeester Ron König nadat de Pasapas van Kinderen voor Kinderen gedanst was. Deze jubileumeditie werd uitbundig gevierd en mede dankzij het prachtige weer was de opkomst erg groot.

Voor de +/- 500 wandelaars, met name kinderen en ouders van de basisscholen uit Bathmen, Loo en Lettele, was onderweg veel te zien. Subsidies van de P.J.B. Boeldag en WijDeventer maakten het voor de avondvierdaagsecommissie mogelijk om onderweg leuke attracties te organiseren. Met een Selfie Challenge, Verkleedwedstrijd, Fotospeurtocht, veel muziek onderweg en een blarenbal na de intocht op zaterdagavond was dit een erg bijzonder wandeljaar. Op woensdag en zaterdag werd gestart vanaf de Brink in Bathmen, op donderdag vanaf café de Koerkamp in Lettele en op vrijdag vanaf de Looschool in Loo.

Zoals elk jaar was het voor de meeste wandelaars een thuiswedstrijd waarbij toch vele nieuwe plekken ontdekt werden. Woensdag leidde de route de wandelaars door de stal van kaasboerderij Kloas in’t Hof onder het genot van een blokje kaas. Op vrijdag liep de route over de schipbeek, dankzij een ponton aangelegd door Survival Bathmen.

Op zaterdag, de laatste wandel dag, liep de intocht naar de Brink dwars door het dijkhuis onder leiding van Orpheus Bathmen. Aangekomen op de Brink stonden een draaimolen, een DJ en hapjes en drankjes klaar voor alle wandelaars. De wandelaars werden ontvangen met een bloemetje aangeboden door de P.J.B. Na veel gezelligheid volgde de prijsuitreiking, groep 8 van De Dorpsschool won de 1e prijs voor de verkleedwedstrijd voor groepen, 18 kinderen werden met een limousine van Brilman Bathmen thuis gebracht. Een fantastische prijs. De andere hoofdprijs werd aangeboden door zwembad de Looërmark.

Bijzonder dit jaar was de route van 2,5km voor ouderen en gehandicapten, de deelname vanuit het Dijkhuis en Zozijn Bathmen was groot en het was voor de wandelaars en vrijwilligers van de Zonnebloem erg mooi om de drukke intocht mee te maken.

Oud-P.J.B. commissieleden kwamen met het initiatief om tijdens dit jubileumjaar mee te lopen, erg leuk! Volgend jaar weer? De Plattelands Jongeren Bathmen is erg trots op dit fantastische evenement en wil graag iedereen bedanken die deze wandelvierdaagse mogelijk heeft gemaakt, op naar de volgende 50 jaar!

Wist u dat in 2020 de Plattelands Jongeren Bathmen 100 jaar bestaan?!

Vorig artikelUnieke samenwerking voor speeltuin
Volgend artikelNick van der Horst naar KNVB, Sjoerd Woudenberg keeperstrainer in Kaapstad