DEVENTER – “De emotie heeft het er moeilijk mee, maar de ratio weet dat dit een unieke kans is.” Sportfysiotherapeut Nick van der Horst spreekt voor zichzelf, maar het zijn woorden die net zo goed opgaan voor keeperstrainer Sjoerd Woudenberg. Beiden verlaten Go Ahead Eagles met gemengde gevoelens, op weg naar een mooi, nieuw avontuur.

Keeperstrainer Sjoerd Woudenberg vervolgt zijn carrière niet naast de deur: hij gaat aan de slag bij Cape Town City FC. “Dit is een trein die maar één keer voorbij komt, en dan moet je ‘m pakken”, drukt hij zich in inmiddels bekende voetbaltermen uit. “Kaapstad is een fantastische stad en Cape Town City is een jonge, ambitieuze club. Ze zijn bij mij terecht gekomen via hun Nederlandse keeper, Peter Leeuwenburgh.”

Woudenberg begon bij Go Ahead Eagles in 2014. “Ik was toen 26 jaar. Welke Nederlandse Eredivisieclub geeft nou een 26-jarige keepertrainer een kans? Daar ben ik Go Ahead Eagles eeuwig dankbaar voor. Ik heb vijf bewogen, maar fantastische jaren gehad bij de club, waarin ik met vele keepers en collega-stafleden heb mogen werken. Van iedereen heb ik geleerd, waardoor ik niet alleen de keepers, maar ook mezelf heb kunnen ontwikkelen. Uiteraard blijf ik Go Ahead Eagles volgen vanuit Zuid-Afrika, niet in de minste plaats doordat mijn ouders ‘gewoon’ hun seizoenkaarten hebben verlengd!”

Sportfysiotherapeut Nick van der Horst blijft in eigen land, maar maakt eveneens een mooie transfer. Hij zal zich bij de KNVB vooral bezighouden met de dagrevalidatie van de profvoetballers, en daarnaast bijdragen aan de kennisontwikkeling van medische zaken in het voetbal. Van der Horst: “De twee seizoenen dat ik bij Go Ahead Eagles werkte waren een achtbaan. Met de medische staf hebben we denk ik iets neer kunnen zetten waar de club hopelijk ook op de lange termijn iets aan heeft. Ik ga Go Ahead Eagles enorm missen, maar voor mijn eigen ontwikkeling is dit een logische vervolgstap.”

Namens Go Ahead Eagles bedankt technisch manager Paul Bosvelt keeperstrainer Woudenberg en sportfysiotherapeut Van der Horst voor hun inzet voor de club. “Beiden zijn als jonge, getalenteerde professionals binnengekomen bij Go Ahead Eagles. Ze zijn het bewijs dat Go Ahead Eagles een plek is waar je je kunt ontwikkelen: op én buiten het veld. Sjoerd en Nick maken nu vanuit deze springplank een mooie, welverdiende stap. We wensen ze dan ook veel succes in respectievelijk Kaapstad en Zeist.”

Vorig artikel50 jarig jubileum P.J.B. Wandelvierdaagse Bathmen
Volgend artikelOoievaars bouwen nest op bovenleiding portaal van de spoorwegen in Diepenveen