donderdag, 13 juni 2024
FOTO: fotograafilse.nl

Ervaar het boerenleven tijdens De Boeren Beleving

DEVENTER – Wie kan beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Tijdens De Boeren Beleving is er in Salland ruimte voor een goed gesprek. Tijdens de picknick met streekproducten of een van de andere activiteiten zoals biggen knuffelen of een workshop dierverzorging neemt de boer tijd voor vragen en het vertellen van zijn verhaal.

“Het gesprek aangaan met de omgeving is altijd het uitgangspunt van Boert Bewust geweest, dit evenement sluit daar heel mooi op aan”, vertelt Heleen van Beekcoördinator Salland Boert en Eet Bewust. “Door met elkaar te praten begrijp je elkaar beter en ontstaat meer begrip voor elkaars leefwereld. Daar is behoefte aan. Tijdens De Boeren Beleving ervaren bezoekers het werk op de boerderij en horen boeren en tuinders hoe consumenten denken over het boerenleven.”  

In Salland kunnen bezoekers op 28, 29 en 30 juni op verschillende manieren het boerenleven ervaren. Denk aan een excursiewandeling door de uiterwaarden bij Wijhe door boeren en natuurbeheerders Herman en Jan Menkveld of kies voor een exclusieve yogales tussen de geiten bij familie Haarman in Heeten! Voor kinderen is er op een aantal boerderijen een speurtocht en selfiewedstrijd waarbij mooie prijzen te winnen zijn.  

Bekijk alle activiteiten én meld je aan op www.sallandboerteneetbewust.nl/boerenbeleving of volg ons via facebook.com/SallandBoertenEetBewust. Je volgt de activiteit in kleine groepen zodat de boer alle tijd heeft voor een goed gesprek over de herkomst van ons voedsel. 

Vorig artikelDe Hollandse Nieuwe is er weer bij Rog Vistraiteur
Volgend artikelLoofeest dit weekend in tropische sferen
error: Content is beschermd!!!