LOO – Mooi weer of niet, het Loofeest in Loo-Bathmen krijgt dit jaar van vrijdagavond 14 tot en met zondag 16 juni een tropisch sfeertje. Veel programmaonderdelen hebben namelijk een tropisch thema gekregen.

Het Loofeest start op vrijdagavond 20.00 uur met de ‘tropische’ revue ‘Doar moj bie weên!’ Dat betekent zang, dans, sketches en verrassende acts. Kaartjes (à 10 euro) zijn vanaf 19.30 uur te koop bij de ingang van de feesttent, middenin Loo. Na afloop van de revue zorgt zanger Kappie voor gezelligheid in de tent.

Zaterdagmorgen start om 9.00 uur de optocht met loopgroepen en versierde wagens uit verschillende buurten. De prijsuitreiking voor de meest originele thema’s is daarna in de tent, waar koffie met een tropische lekkernij klaarstaat. Vanaf 11.00 uur kunnen alle kinderen uit Loo én daarbuiten volop genieten van de tropische estafetterace op een enorm opblaasbaar piratenschip. Alle kinderen uit Loo, Bathmen en Okkenbroek hebben bovendien op school een kleurplaat gekregen. Die kunnen ze – natuurlijk mooi ingekleurd – op zaterdag tot 18.00 uur inleveren in de tent in Loo. Op zondag om 14.45 uur volgt de prijsuitreiking. De hoofdprijs is een weekend Efteling. Voorwaarde is wel dat de winnaar op dat moment zelf aanwezig is om de prijs in ontvangst te nemen, anders volgt een nieuwe trekking.

De zaterdagmiddag staat vanaf 14.15 uur in het teken van de zeskamp, waaraan verschillende teams uit Loo meedoen. Na de sportieve prestaties zijn de cocktailbar en de fruitbar vanaf 17.00 uur open. Van 18.00 tot 20.00 uur gaan teams uit Loo opnieuw de strijd met elkaar aan tijdens de Loose kwis, georganiseerd door jeugd uit Loo. De band Kabaal zorgt vanaf 21.30 uur voor feest in de tent. Dat betekent echte ouderwetse tentfeestmuziek. Van The Beatles tot Normaal.

Paloma’s
Het zondagprogramma begint al vroeg, namelijk om 07.00 uur met de braderie en vlooienmarkt. Ook een kraampje huren? Mail dan naar fonvlee94@gmail.com. Om 10.00 uur volgt de brunch in de tent, waar de Flamingo’s zorgen voor de begeleidende muziek. De winnaars van de Loose kwis van zaterdag worden om 11 uur in het zonnetje gezet, waarna het om 11.15 tijd is voor vogelschieten.

De middag biedt voor elk wat wils: een ballonnenclown maakt mooie figuren, de bezoekers mogen lasergamen en de fruitbar en cocktailbar zijn weer geopend. Nadat de winnaars van het vogelschieten zijn toegejuicht, speelt Alive van 13.00 tot 15.00 uur. Daarna pakt Loo nog even flink feestelijk uit met de Paloma’s. Dat betekent ouderwetse polka’s en piratenhits met af en toe wat ‘stevigers’. Klapstuk is de finale van het limbodansen om 16.00 uur, waarvoor tijdens het gehele Loofeest verschillende voorrondes zijn. Het programma wordt rond zessen afgesloten.

Vorig artikelErvaar het boerenleven tijdens De Boeren Beleving
Volgend artikelPré Vaderdag winkelcentrum Colmschate op 15 juni