DEVENTER – In het najaar worden in de Keizerstraat kabels en leidingen verlegd. Het zijn de voorbereidingen voor een herinrichting van de Keizerstraat en het vervangen van het riool. Die starten begin 2020. De Keizerstraat wordt de rode loper naar de binnenstad vanaf het station.

Wethouder Frits Rorink: “De binnenstad van Deventer bloeit en bruist en dat willen we zo houden. Wij investeren daarom samen met de provincie in mooie openbare ruimte en verlichting. Dit wordt een prachtige entree.”

Plannen

Nieuwe verharding van rode klinkers, meer bomen en groen, nieuwe verlichting: het ontwerp voor de Keizerstraat is ontworpen als een gastvrije entree naar de binnenstad. De gebruikte materialen en lantaarnpalen sluiten aan op die van de Brink en de stationsomgeving. Door een smallere rijbaan ontstaat meer ruimte voor voetgangers.

Verkeer

Met de herinrichting wordt ook 1-richtingsverkeer ingesteld voor automobilisten in de richting van de Brink. Verkeer kan via de Brinkpoortstraat en Gedempte Gracht het gebied verlaten. De verkeersrichting in de Brinkpoortstraat wordt daarvoor omgedraaid.

Proces

De raad wordt om goedkeuring van de plannen gevraagd en behandelt dit naar verwachting kort na de zomer. De werkzaamheden duren ongeveer 5 maanden. Er wordt uiteraard rekening gehouden met evenementen en omwonenden.

Kosten

De kosten bedragen circa 1,5 miljoen euro. De werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Overijssel.

Stationsomgeving

De stationsomgeving in Deventer heeft eerder, met de herinrichting van het stationsplein, het busstation, de nieuwe ondergrondse fietsenstalling, en de nieuwe weginrichting, een forse impuls gekregen. Nu wordt de Keizerstraat onderhanden genomen als een vervolg hierop.

Vorig artikelGeen geschikte locatie voor biomassacentrale bij Steenbrugge
Volgend artikelBoreel op Stelten, pimp je eigen stelten