DEVENTER – Op zondag 23 juni vindt in het Worpplantsoen het Midzomer Multicultureel Muziekfestijn plaats. Vorig jaar was de eerste editie en dat bleek meteen een schot in de roos. Daarom besloot het Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS) voor een vervolg. Naast attractieve muziek uit diverse landen is er ook een speciaal kinderprogramma. Ook komt er een danspodium waar verschillende dansgroepen gaan optreden. Verder wordt het aangevuld met leuke kraampjes met ambachtelijke artikelen uit diverse landen en gezellige eettentjes. Om 13.00 uur wordt het festijn officieel geopend door wethouder Thomas Walder.

In de muziekkoepel presenteert Hanneke Evink als Hollandse Han een kleurrijke groep internationale artiesten: Katy Too uit België is een op Americana gestoelde singer/songwriter, de Indorockband Because uit Enschede, uit Eritrea komt zanger en krar speler Werede Tesfamichael, uit Armenië de tar-solist Arcadi Bogossian, het Wereldkoor uit Deventer en het duo Sinan Arat & Alper Kekeç uit Turkije.

In de Kids Pleziertent staan Raster en Colorful Circle met creatieve kleurrijke knutsel  workshops. Schrijfster Juliëtte Rosenkamp leest voor uit haar nieuwste boeken en er worden demonstraties gegeven.

Op het danspodium staan: Nawarasadancing; Indiase Bollywood dance, De Iesselschotsers met hun oer Hollandse klompendans, Molukse Meisjes Bloemendans, het Indonesische Potjo-Potjo en American Linedance.

Het randgebeuren nodigt uit om te genieten van demonstraties, bijv. Ebru schilderkunst en Indonesische trommels maken. Verder worden er onder andere Ugandese houtdrukkunst, Armeense sierkaarsen, Turkse sierraden van glas verkocht. Maar nog meer plezier beleef je als je gaat proeven wat de culturen zoal brengen. Specialiteiten uit Soedan, de Molukken en Turkije, een Eritrees koffieritueel, drankjes uit Indonesië en de Hollandse pannenkoeken gebakken door het Volkshuis mogen natuurlijk niet ontbreken. Neem gerust je picknick kleedje mee. Het Midzomerfestijn is voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

 

Programma informatie kun je vinden op www.muziekkoepelneringbogel.nl en op https://www.facebook.com/Centrum-Diversiteit-en-Samenleving-1591191824335363/

Vorig artikelDirecteur KonnecteD treedt terug
Volgend artikelGA Eagles Soccer Camps en Keeperskampen in zomervakantie