DEVENTER – De kruising  Henri Dunantlaan / Van Oldenielstraat / Raalterweg is vanmiddag meerdere keren kort afgesloten geweest vanwege een ME oefening. 200 studenten Handhaving, Toezicht en Veiligheid (HTV) van Landstede en Deltion hebben samen met de ME zowel in als buiten het stadion is geoefend.

De studenten spelen (lastige) supporters waar de ME op moet anticiperen. Doel van de oefening is om op meerdere scenario’s te zijn voorbereid om zo veel mogelijk de-escalerend en preventief te kunnen werken. Ook is er geoefend in het stadion, waar de politie en ME normaal gesproken niet komen. Juist hierdoor is het goed om het stadion eens van binnen te bekijken en wat er mogelijk is. Ook zijn andere supportersprocedures geoefend, zoals het instappen in de bussen en het kruispunt bij de achteringang vrijmaken van supporters voor een veilig vertrek van spelers- en supportersbussen

Vorig artikelGo Ahead Eagles definitief niet verder met elf spelers
Volgend artikelBrugdek bij sluis Deventer krijgt nieuwe asfaltlaag