DEVENTER – Tijdens het jaarlijkse uitblinkersgala van ROC Midden Nederland op 5 juni is Naviva Kraamzorg gekozen tot beste leerbedrijf. In totaal waren 18 leerbedrijven genomineerd. Naviva kreeg van de vijf finalisten het hoogste aantal stemmen.

Compliment

‘De uitverkiezing is een geweldig compliment voor onze organisatie’, zegt Ginel van Weering, bestuurder van Naviva Kraamzorg, ‘alle eer gaat uit naar onze opleidingstak. Dagelijks staan de praktijkopleiders en werkbegeleiders klaar om leerlingen en stagiaires zo goed mogelijk te begeleiden. Het is fantastisch dat we daarvoor op deze manier zijn beloond.’

Aanmoediging

Momenteel volgen zestig leerlingen een leerwerktraject via ROC Midden Nederland en Naviva. ‘We zien in deze uitverkiezing ook een aanmoediging voor voortzetting van deze samenwerking ’, licht van Weering toe. ‘Net als veel andere sectoren kampt kraamzorg met krapte op de arbeidsmarkt. Juist daarom is het belangrijk om jonge mensen, zij-instromers en herintreders de beste opleiding te bieden. Samen met ROC Midden Nederland slagen we er in een aansprekende combinatie te maken tussen theorie en praktijk.’

Stichting Still

Aan de uitverkiezing tot beste leerbedrijf is een geldbedrag van €2.500,- verbonden. Naviva Kraamzorg doneert dit bedrag aan Stichting Still. Deze stichting biedt kosteloos een fotoreportage aan aan familie van ernstig zieke, stervende of overleden baby’s kort na de geboorte. ‘Vaak is de kraamweek een heel gelukkige periode’, zegt Van Weering, ‘maar helaas komen wij ook intens verdrietige situaties tegen. Stichting Still verzorgt een dierbare herinnering voor de nabestaanden. Met deze donatie vragen we daar gepaste aandacht voor.’

Vorig artikelStadhuis vandaag eerder gesloten door installatie nieuwe burgemeester
Volgend artikelFeest in de Nieuwstraat op 29 juni