DEVENTER – In Deventer bij De Scheg vond de presentatie plaats van het team uit deze regio dat onder de naam ‘ Mette en Puck’s Running Team’  op  22 en 23 juni deelneemt aan de inmiddels vermaarde 24 uurs HomeRun. Deze hardloop wedstrijd, waarbij ploegen in teamverband 240 kilometer in 24 uur moeten afleggen, heeft als doelstelling  de Ronald McDonald Kinderhuizen te sponsoren. De ploeg uit onze regio loopt ten bate van het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen. De ploeg bestaat uit 10 lopers die in estafettevorm in een dag en een nacht van Den Haag, via Rotterdam, Utrecht en Amsterdam weer in Den Haag te eindigen.

Bij de ploegpresentatie werd een inleiding gehouden door de ervaren deelnemer Laurens Bontius. Deze Deventernaar is een fanatiek wielrenner en neemt jaarlijks deel aan de Home Ride, de variant voor fietsers. Tijdens de Run krijgt elke hardloper een wielrenner mee als begeleider. Deze geeft de route aan en let op de verkeersveiligheid. Volgens Bontius is het een ware slijtageslag die alleen op karakter voltooid kan worden. Zijn inleiding vond een gretig oor bij de deelnemers uit deze regio, want allen starten voor de eerste keer en hebben geen ervaring.

De regionale ploeg hoopt zich in de prijzen te lopen en bepalend hierbij is of men al dan niet in een leiderstrui kan starten. De wedstrijd kent namelijk een truienklassement en de hoeveelheid sponsorgeld dat een team op voorhand bijeen kan brengen bepaalt in welke kleur trui men mag starten. In de strijd om de gele trui staat het regioteam op de vijfde plaats, maar voor de groene trui staat men op een gedeelde tweede plek en is nog kansrijk. Totaal heeft men in deze regio al 17.140 euro aan sponsorgeld voor ‘ Mette en Puck’s Running Team’  opgehaald en om in de groene trui te mogen starten moet men nog ongeveer 2000 euro aan sponsorgelden werven.

De ploeg die dit allemaal hoopt te gaan waarmaken heeft haar basis in Harfsen, woonplaats van teamcaptain Anna Gerritsma en de lopers komen o.a. uit Laren, Harfsen, Almen, Deventer, Bathmen, Holten en Markelo.

De uitputtende slijtageslag is als sponsorloop helemaal gericht op  de Ronald McDonaldhuizen. Dit zijn overnachtingshuizen voor ouders met kinderen die in een ziekenhuis liggen. “Het Ronald Mc Donald Huis is een plek waar je liever niet komt, maar een fijne omgeving om te verblijven wanneer je dit nodig hebt”, aldus Bert Roesink wiens beide dochters Mette en Puck in het ziekenhuis in Nijmegen hebben gelegen, maar helaas zijn overleden. Bert: “Het is verschrikkelijk om je kind in het ziekenhuis achter te moeten laten, maar daarom fijn dat je op slechts enkele minuten loopafstand van je kind kunt verblijven. Wij vinden het belangrijk dat ook in de toekomst deze geweldige huizen een ‘thuis’ kunnen bieden aan ouders van kinderen in het ziekenhuis”.

Anna Gerritsma, de moeder van Mette en Puck stelt: “Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het huis in Nijmegen is ons doel! Dat we daarnaast een geweldig, gezellig, sportief en memorabel weekend zullen hebben is ons streven.

Momenteel staan we vijfde in het landelijk klassement. Maar we hopen dat er nog wat bijkomt. Wat betreft fondsenwerving hebben we ons al veel gerealiseerd met als grote klappers de paasbroden, tulpen en chocolade eitjes verkoop en natuurlijk de mooie actie van het MTB Team Markelo. Nu op komst de muziekbingo in Vorden, met verloting op 15 juni (er kunnen 80 personen meedoen) hiervoor hebben we al meer dan 20 prijzen binnen alleen al voor de verloting! De bingoprijzen staan hier los van. Gooi het in jullie groepsappen ‘spread the word’ en aanmelden maar voor een gezellige avond waarbij je ondertussen het goede doel steunt”, aldus een enthousiaste Anna tijdens de ploegpresentatie.

“Verder lopen er nog acties zoals flessen/statiegeld, doneerhuisjes, verkoop boeken via mp, verkoop kaarten/armbandjes ‘Puck’s’ via fb en als jullie nog iets kunnen bedenken? Want laten we het doel niet vergeten, zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het RonaldMcDonaldhuis Nijmegen”. Kortom als het aan de moeder van Mette en Puck ligt start het Running team uit deze regio alsnog in de ‘gele trui’.

Vorig artikelOoievaars bouwen nest op bovenleiding portaal van de spoorwegen in Diepenveen
Volgend artikelDag van het Kasteel Overijssel: bezoek buitenplaatsen en havezaten