DIEPENVEEN – Een ooievaarsechtpaar heeft wel een hele speciale plek gevonden om te nestelen. Aan de Randerstraat in Diepenveen hebben zij namelijk een nest gebouwd op één van de bovenleiding portalen van de treinen van Deventer naar Olst. Zij hebben een enorme hoeveelheid takken op het portaal gelegd, en de takken daarbij om het naar boven uitstekende stuk beton gevlochten zodat het nest goed vast zit tegen eventueel veel wind. Een knap staaltje vlechtwerk waar heel veel vlieg uren in moeten zitten. De Ooievaars vinden dit waarschijnlijk een veilige plek voor hun nest ondanks dat de treinen daar met 120 km per uur langs rijden.
Vorig artikelNick van der Horst naar KNVB, Sjoerd Woudenberg keeperstrainer in Kaapstad
Volgend artikelRegionale ploeg die deelneemt aan 24 uurs ‘HomeRun’ gepresenteerd