DIEPENVEEN – Op vrijdag 21 juni zijn de voorbeeldtuinen van Groei & Bloei officieel geopend.  Ook ondertekenden de gemeente Deventer in de persoon van burgemeester Ron König, voorzitter Cor Koppert van Groei & Bloei en samenwerkingspartners Het Nieuwe Veld, Woonbedrijf ieder1 en gebiedsontwikkelaar BPD  een convenant gericht op de bevordering van groene tuinen in de nieuwe wijk Steenbrugge. BPD en Groei & Bloei hebben daartoe veel informatie verstrekt aan de nieuwe inwoners van Steenbrugge.

In het convenant onderkennen de partners het belang van groene tuinen die klimaatbestendig zijn (droogte en opvang regenwater) en die bijdragen aan de biodiversiteit ten behoeve van insecten en vogels. Het waterschap DOD, de provincie Overijssel en de gemeente Deventer steunen het project ook financieel.

Op de website van Groei & Bloei Deventer (deventer.groei.nl) is de bewonersinformatie  in te zien. Naast tips voor een nieuwe tuin staat het zgn. 26 plantenplan van Groei & Bloei er op, met makkelijke planten, die een tuin het hele jaar mooi maken. Een stenen tuin met schuttingen is veel duurder dan een groene tuin met planten en gras.  Door de klimaatontwikkeling zijn stenen tuinen in de zomer tot wel 10 graden warmer dan een groene tuin.

De voorbeeldtuin aan de Rien Ditzelstraat is ontworpen door Groei & Bloei en samen met de buurtorganisatie en BPD aangelegd. Burgmeester König opende op 21 juni de voorbeeldtuin samen met buurtbewoner Eric Tobé. In de voorbeeldtuinen van de zorgkwekerij Het Nieuwe Veld in Diepenveen plantten Hanne Struik van de kwekerij en DB-lid Hans Wijnen van het Waterschap een boom.

Vorig artikelZes auto´s botsen op de A1, 11 km file richting Deventer
Volgend artikelDe Gouden Pompoen; biologisch, uit de buurt én thuis bezorgd