maandag, 20 mei 2024

Woningbouw aan de Stationsweg in Colmschate

COLMSCHATE – Aan de Stationsweg op het terrein van de voormalige melkfabriek de Eendracht komen 41 woningen. De Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling is door het college vastgesteld. Ontwikkelaar Janssen de Jong kan naar verwachting in 2020 starten met de bouw.

Verantwoordelijk wethouder Liesbeth Grijsen: “Het wordt een mooi gemixt buurtje met deels sociale koopwoningen. Zo blijven we een aantrekkelijke woonstad, een belangrijke pijler voor een sterk Deventer.”  

In het ‘Zuivelbuurtje’ komen straks 41 woningen: 8 sociale koopwoningen, 14 twee onder een kapwoningen, 3 vrijstaande woningen en 16 woningen die samen tevens geluidswal zijn aan de spoorzijde.  

Nu de Nota van Uitgangspunten is vastgesteld volgt de anterieure overeenkomst waarin de gemeentelijke kosten worden geregeld. Daarna wordt het bestemmingsplan opgesteld en in procedure gebracht. In 2020 zou de bouw kunnen starten. 

Vorig artikelWerkzaamheden Hanzeweg op 17 juni van start
Volgend artikelColumn Erik Langs de Lijn: Geen excuses
error: Content is beschermd!!!