DEVENTER – Een grote reddingsactie eerder dit jaar had basisschool De Windroos aan de Bierstraat in Deventer open moeten houden, maar het is niet gelukt. De laatste lessen in de school zijn deze week gegeven en het gebouw wordt leeggehaald. De school had nog slechts 78 leerlingen en dat is simpelweg te weinig.

“Het is ontzettend jammer dat het zover heeft moeten komen”, laat een woordvoerder van de school weten. “Voor de wijk, voor de ouders en zeker voor de kinderen. Het was gewoon een goed lopend schooltje met goede resultaten.”

Afgelopen januari vond een slaapactie plaats in de school. Namens de ouders zei Cherish Batlajery destijds: “We zijn één grote familie. Ouders en kinderen doen heel veel met elkaar. We zijn gewoon de leukste school.”

Overstappen naar de andere vestiging van De Windroos in de Deventer binnenstad wilden de ouders koste wat kost voorkomen. De reden: te onveilig om er te komen door het drukke binnenstadsverkeer.

Vorig artikelZomer programmering 2019 Drtv en openingstijden
Volgend artikelRabobank Salland steunt clubs en verenigingen met Rabo ClubSupport