Niet zo gek lang geleden werd mij veel duidelijk. Mijn toenmalige werkgever verkocht zijn bedrijf en dan ga je terug-redeneren. Waarom er bepaalde, toch wel vreemde en baanbrekende, veranderingen werden doorgevoerd. Daarmee ontwikkel je een intern waarschuwingssysteem, een systeem dat bij mij afgelopen seizoen afging. Niet zakelijk, niet met mijn eigen werk zal ik maar zeggen, wel met Kowet. Kijkend naar de organisatie, gedragingen op vergaderingen, in de pers en andere uitspraken. Ontwijkend met name, niet willen vertellen, mooier maken dan het is. Maar ook bezuinigingen op plekken, mensen die plots vertrekken, signalen die zichtbaar worden als je even achterom kijkt. Alex Kroes heeft nu dus het heft in handen, een paar miljoen betaald om 80% van de aandelen in zijn bezit te krijgen. Geen ‘bewakingssysteem’ meer via ‘cultbewaker’ Hans de Vroome. Kowet is gewoon een koopclub. Even chargeren; Kroes is een man die uitdagingen zoekt en Go Ahead Eagles heeft gekocht als een nieuw speeltje. Dat moet je nu niet gelijk negatief zien, we leven immers wel in 2019. Soms mopperen we dat we altijd het braafste jongetje van de klas zijn en daarmee het ‘net niet’ weten te creëren. Misschien is Kroes simpelweg onze ‘verlosser’. Gaat hij een ander beleid voeren wat ons wel omhoog brengt. Maar de manier waarop verdient niet helemaal de schoonheidsprijs. Ik houd van eerlijkheid, als je mij wat vraagt krijg je een eerlijk antwoord. Doet soms zeer, soms ook bij jezelf, maar het brengt je wel ergens. Ik hoop dat alles nu op zijn plek valt, we geen Vreysen effect krijgen en straks in handen vallen van weer anderen, omdat het mislukt is of men verveeld is gaan raken. Dat is wel mijn angst, misschien wel te Deventers, te sceptisch. We zijn zo gevormd, dat is ook wel een beetje het lot van supporter zijn, zeker van een club als de onze. Laten we niet teveel terug kijken, die kant gaan we met z’n allen immers niet op. Go Ahead Eagles heeft al een frisse nieuwe wind ervaren, is niet meer de club van het volk, maar nu serieus op jacht naar succes. Dat kan best prettig zijn, we willen immers de eredivisie in. Misschien is de huidige weg wel de juiste weg!

Vorig artikelZomer garageverkoop Leprawinkel
Volgend artikelRed de pijp van Deventer